Sokan érdeklődtek

2022.06.30. 17:30

Új szakmák közül is lehetett választani a kanizsai Tungsram állásbörzéjén

Újabb állásbörzét szerveztek csütörtökön az elbocsátott Tungsram-dolgozók újbóli elhelyezkedése érdekében a gyár területén. Ezúttal viszont nemcsak helyi, hanem a tágabb környék munkaadói is megjelentek, sőt a Nagykanizsai Szakképzési Centrum szakmáit is megismerhették az érdeklődők.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Szinte lépni sem lehetett annyian érdeklődtek, majdnem minden asztal előtt sorok alakultak ki. A kanizsai vállalkozások, gyárak mellett megyeszékhelyi, kaposvári és marcali cégek is kínáltak álláslehetőséget.

Ismét a helyszínen volt Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki szívén viseli a dolgozók sorsát és elhelyezkedési lehetőségeit. Mint azt elmondta: ez már a hatodik alkalom, hogy a Tungsram területén állásbörzét szerveztek. A mostani alkalom azért különleges, mert a nagykanizsaiak mellett a megyéből, sőt még azon túlról is érkeztek olyan cégek, akik várják a dolgozni akaró munkavállalókat.

Fotó: Szakony Attila

– A rendkívül széles kínálat mellett a Nagykanizsai Szakképzési Centrum (NSZC) is megjelent, ahol minden az intézményben elsajátítható képzést, újabb szakmai ismeretet tárnak a dolgozók elé – folytatta a politikus. – Olyan területekre irányítják az érdeklődőket, melyek lehetőség szerint a helybeli elhelyezkedési lehetőségüket megkönnyíti. Egy új szakma elsajátításával pedig a tudásukat is bővíthetik.

Bene Csaba, az NSZC kancellárja arról beszélt, hogy már korábban elkezdték ennek az előkészítését. A megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya kereste meg a centrumot, hogy vizsgálják meg a munkaerőpiaci adatokat és adjanak képzési kínálatot a munkahelyüket elvesztőknek.

– Az asztalt beborítják azok a papírok, melyeken a hölgyeknek, illetve a férfiaknak szóló képzési lehetőségek leírásaiból választhatnak – mondta. – Ez közel 20 szakmát jelent, például hegesztő, ápoló, pincér, szakács, de konyhai kisegítő is szerepel a repertoárban. Ma a szakképzésben mindenkinek két szakma és egy rész szakma megszerzése ingyenes felnőtt és nappali oktatásban egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában