Gyerekprogramok, főzőverseny, kiállítás

2022.06.27. 14:48

Több településen is falunapot tartottak a térségben az elmúlt hétvégén

A rendezvényeken gyerekprogramok, főzőverseny, kiállítás várta az érdeklődőket, illetve környékbeli és a televíziós zenés műsorokból ismert előadók szórakoztatták a közönséget.

Korosa Titanilla

A Dedeshegyi vagányok csapata is készített étket a főzőversenyen Belsősárdon

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Belsősárdon vasárnap a délelőtti szentmisével kezdődött a falunap, majd kora délután hat csapat részvételével indult a főzőverseny, melyen a nevezők különféle bográcsételeket főztek és az eredményhirdetésnél mindannyian elismerésben részesültek, ajándékot kaptak. A kulturális műsor előtt Vida József polgármester köszöntötte először a nagy számú közönséget. Szólt arról, hogy a pandémia hogyan nehezítette a mindennapokat és a rendezvények is elmaradtak, a falunapot is két év kihagyás után rendezték meg újra, most pedig az ukrajnai háború, illetve annak hatásai nehezítik életünket, de a problémák mellett a szórakozásra is kell időt szakítani. A falunap fellépőit igyekeztek úgy kiválasztani, hogy minden korosztály tagjai megtalálják a nekik tetszőt.

A település vezetője után Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos is köszöntötte a falunapra összegyűlteket. Kiemelte, hogy a falvak fejlesztése nem áll meg, a Magyar falu programnak és vidékfejlesztést szolgáló más forrásoknak köszönhetően szépen fejlődnek a települések, ez Belsősárdon is látható, a további terveiket is igyekeznek támogatni.

Végül a falunap díszvendége, Dömény Sándor vezérőrnagy szólt a közönséghez.

A beszédek után a szórakozásé volt a főszerep, Toplak Tamara verset szavalt, majd Horváth Andreas, majd Sissi, a Sláger Tv sztárja énekeltek mulatós dalokat, őket a Fáraó zenekar követte a fiatalok örömére, majd az esti bálban Toplak Tamás és Erzsó vette át a stafétát tőlük.

Kerkabarabáson is vasárnap tartották a falunapot. Fellépett a Két Zsivány, a Trilla Kamarakórus, Sihell Ferri és Henna, illetve külön készültek a gyerekeknek is programokkal. Emellett a kultúrházban megnyílt a Múlt-kor - történetek fotókon emléktárlat második része, mely az elmúlt időszakban történet helyi eseményeket mutatja be, továbbá láthatók Sohár László pirográf képei is július 8-ig.

Szombaton Nován is falunapot tartottak a Léránt Lajos Sportcentrumban. Délelőtt kezdődött a program főzőversennyel, délután Tajtiboy, a Két Zsivány, a Kelta Álom r Sztepp Táncegyüttes, a Sógorok együttes, este pedig a Zaporozsec zenekar lépett színpadra. A nap víz- és fényshow-val, majd bállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában