Jelen lenni az egyház életében

2022.06.15. 12:00

Tíz fiatal bérmálkozott Zalaszántón

Tíz fiatalnak szolgáltatta ki a keresztény nagykorúság szentségét dr. Udvardy György veszprémi érsek, aki szerint a bérmálkozók azt fejezik ki: jelen akarnak lenni az egyház életében.

Péter B. Árpád

A bérmálkozók dr. Udvardy Györggyel és Mokos János káplánnal a szertartás után Fotó: Halász Gábor

Fotó: Halasz Gabor

A főpásztor a fiatalok felé fordulva úgy folytatta: „hisztek Jézus Krisztusban és abban, hogy boldogságra vagytok teremtve, amelyért készek vagytok tenni és döntéseket is hozni.”

– Sok jó tulajdonságunk, tehetségünk van, amit kaptunk, amiért megküzdünk – folytatta dr. Udvardy György –, ám akadnak korlátaink, hibáink is, de valójában megtapasztaljuk: szívünkben, elménkben, egész lényünkben ott van az élet öröme.

A veszprémi érsek hozzátette, eljön az a pont az életünkben, amikor nincs más felelős már, csak mi magunk – önmagunkért, döntéseinkért s azért is, mennyire akarjuk mások boldogságát szolgálni. A prédikációban elhangzott: Jézus emberré lesz, csodákat tesz és küzd értünk, tanít bennünket, törvényt, parancsot ad nekünk, hogy segítsen méltó módon élni.

– Azonban nem mindig jut eszünkbe mindez, sokszor elfáradunk, félünk, gyengék vagyunk, ezért elküldi számunkra a Szentlelket, aki bátorít és mindent eszünkbe juttat, mindent átad nekünk – hangsúlyozta.

– Életünk a méltósághoz kötődik – szögezte le a főpásztor –, Isten pedig feltárja előttünk, milyen életre hív meg mindannyiunkat. A bérmálkozás, a Szentlélek ajándékai által ennek lehetünk részesei. Az egyház pedig a maga közösségével, biztos tanításával, útmutatásával erősít, bátorít, táplál bennünket, s mindig elénk tárja meghívásként azt a méltó életet, amelyet Istentől kaptunk, és amelyre hív minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában