Energiát fektettek bele

2022.06.03. 08:00

Tanulmányi versenyek legjobbjait jutalmazták Zalaegerszegen

Két év kényszerű szünet után rendezte meg a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ a megyei tanulmányi versenyeket. Tizenegy tantárgyi kategóriában összesen 1740 tanuló vett részt, közülük a versenyenkénti első három helyen végzetteket jutalmazták meg tegnap a megyeszékhelyi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott ünnepi rendezvényen.

Arany Horváth Zsuzsa

A Zalai Táncegyüttes utánpótláscsoportjának műsora emelte a diákünnep fényét. A nézőtéren a díjazottak foglalnak helyet Fotó: Pezzetta

Az oktatás az életünk egyik legfontosabb része, hangsúlyozta a díjátadón Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, megköszönve a diákok versenyaktivitását, a pedagógusoknak azt, hogy felismerik tanítványaik tehetségét, a családoknak azt, hogy gyermekeiket támogatják a sikerek elérésében. Nemzetstratégiai érdeknek nevezte a sikeres generációk nevelését, amihez a pluszmunkát jelentő versenyek is hozzájárulnak.

Gombos Levente, a gellénházi általános iskola 8. osztályos tanulója az „Ismerem a környezetemet” tantárgyi verseny első helyezettje lett. Az oklevelet Vigh Lászlótól vehette át Fotó: Pezzetta Umberto

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke Hobó dalszövegét idézte, „a sikernek ára van, nem titka”, s ezzel arra utalt, hogy az eredmények küzdelmekben, áldozathozatalban születnek meg. A szülők, a tanárok és a diákok tudják, hogy a tudás érték, a jövő záloga a megszerzése, mondta az alelnök, hozzátéve, az önbizalom és az önbecsülés is nő a jó eredmények megszerzésekor, a sikeres diákok társaik példaképévé is válnak.

A Zala megyei tanulmányi versenyek díjátadó ünnepségén dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere Böjte Csaba szavait ajánlotta ifjú hallgatósága figyelmébe. Eszerint a hegyre feljutva akkor érezzük a legszebbnek a kilátást, ha gyalog megyünk fel, megizzadunk, tehát megküzdünk az eredményért. A befektetett munka mindig megtérül, ez a biztos alap a továbblépéshez, fogalmazta meg a jövő útravalóját a szónok.

 

Tóth Ferenc, az Oktatási Hivatal zalaegerszegi pedagógiai oktatási központjának főosztályvezetője a tehetségnek és a szorgalomnak szóló gratulációja mellett a diákok döntésének fontosságát emelte ki, hiszen a versenyek követelte munkát választották a szórakozás helyett, ez megkülönbözteti őket a társaiktól. Kérte, legyenek hálásak a tanáraiknak, akik a tudásvágy szikráját lángra lobbantják bennük.

Az ünnepségen 113 díj talált gazdára az „ismerem a technikai környezetem”, a német, az angol, a fizika, a matematika, a biológia, a történelem és az országos népdaléneklési minősítő kategóriában. A legjobbak könyvutalvánnyal lettek gazdagabbak, s azzal, hogy a nevüket és felkészítő tanáraikét a szélesebb diákközösség is megismerhette. Az okleveleket Vigh László, Pácsonyi Imre, dr. Vadvári Tibor, Tóth Ferenc, Kajári Attila (a zalaegerszegi tankerület igazgatója) és Magyar Ferenc (a nagykanizsai tankerület igazgatója) adta át a tanulóknak. A díjátadón műsort adott a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola több növendéke, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium Csivitelők énekkara, a Zalai Táncegyüttes utánpótláscsoportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában