15. alkalommal csatlakoznak

2022.06.23. 09:00

Színes programokkal készül a kanizsai Thúry György Múzeum a Múzeumok éjszakájára

Színes kínálattal várja a családokat szombaton a Múzeumok éjszakája helyi programjain a Thúry György Múzeum. A részleteket dr. Száraz Csilla igazgató sajtótájékoztatón ismertette szerdán.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Száraz Csilla a totó feladatsorát mutatja

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Idén immár 15. alkalommal csatlakozunk a Múzeumok éjszakája országos programkavalkádhoz – bocsátotta előre dr. Száraz Csilla, aki hangsúlyozta, hogy színes kínálattal készülnek. – Igazi családi esemény lesz ez, melynek középpontjában ezúttal hagyományaink állnak. Ennek jegyében a szombati programok a Varázsos rendhagyás – jeles napok Dél-Zalában című kiállítás köré szerveződnek és a népi kultúra jegyében telnek. A Fő úti kiállítóhelyünkön 16 órától kezdődik a hagyományos Kincskereső Kalandtúránk értékes jutalmakkal, melyre 3-4 fős csapatok, családok jelentkezését várjuk. A felnőtteknek szól a kiállításhoz kapcsolódó totónk, melynek 13+1 kérdésére helyesen válaszolók szintén jutalomban részesülnek. Tizenhét órakor kerül sor a hivatalos megnyitóra, majd bemutatjuk az Éj Műtárgyát, vagy inkább műtárgyait, négyszögletes talpas oltárokat a nagykanizsai ipari park területén zajlott feltárásokból. Ezt követően átadjuk a Kerecsényi Edit-emlékplakettet, hogy kinek, azt most nem árulhatjuk el, de olyasvalakinek, aki évek óta értékes dokumentumokkal ajándékozza meg a múzeumot.

Tizennyolc órától Kócza Attila vezetésével néptáncbemutató és táncház lesz, 19 órakor a Fő úti kiállítóhely időszaki kiállításán Gyanó Szilvia néprajzkutató, míg a Magyar Plakát Ház Brunner-tárlatán Szmodics-Tugya Beáta történész-muzeológus tart tárlatvezetést. Este a Mozaik Társulat vásári komédiája, a Boglya Népzenei Együttes koncertje, éjfélkor pedig tűzugrás várja az érdeklődőket a múzeum udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában