Ülés

2022.06.30. 07:00

Szankcionálják a kerti hulladék elégetését is Lentiben

Több szervezet és intézmény beszámolóját is tárgyalta és fogadta el az önkormányzati képviselő-testület tegnapi ülésén, illetve közterület elnevezéséről is döntöttek.

Korosa Titanilla

A környezet védelmének helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet is felülvizsgálták az ülésen Fotó: Korosa Titanilla

Elsőként a Lenti Rendőrkapitányság elmúlt évi tevékenysége került napirendre. Elhangzott, hogy a bűnesetek száma és a közlekedési helyzet is hasonlóan alakult, mint az előző évben. Megfigyelhető viszont funkcionális változás a szabálysértések, bűncselekmények terén, ami a koronavírus miatt korlátozásokra vezethető vissza. A jogsértések színtere a közterületekről áttevődött a kibertérbe. 

A továbbiakban a testület elfogadta még a Volánbusz Zrt. idei első negyedéves beszámolóját, valamint a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ, valamint a Kolping Gondozási Központ tavalyi tevékenységéről szóló tájékoztatását. 

Felülvizsgálta a testület az ülésen a környezet védelmének helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet is, mely tartalmazza a közterületek és az ingatlanok tisztán tartására, az avar és kerti hulladék nyílt téri égetésére, a zöldterület védelmére, valamint a zajvédelemre vonatkozó előírásokat. A rendelet módosításával a helyi önkormányzat képviselő-testülete az abban meghatározott kötelezettségek elmulasztása esetére közigazgatási szankciót állapíthat meg. 

A továbbiakban közterület elnevezéséről is döntöttek a képviselők. Eszerint az Akácfa utcáról leágazó, az önkormányzatának kizárólagos tulajdonában álló belterületi 531/1 helyrajzi szám alatti, kivett közút megnevezésű ingatlant Liget köznek nevezik el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában