Fontos a motiváció

2022.06.14. 12:47

Sikeres diákokat jutalmaztak a Zrínyiben – Lezárult az Arany János Tehetséggondozó Program versenyidőszaka (videó)

Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programjában résztvevő, az országos tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő diákjait kedden. Az eseményen részt vett Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, Sümegi László, a Zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium vezetője, Kiss Zsolt programgazda és Käsz Ildikó programfelelős.

Mozsár Eszter

A díjazott tanulók felkészítő tanáraikkal és az intézményvezetőkkel a gimnázium előtt. Fotó: Fehér Márk

Kiemelten fontos, hogy a diákok mindig motivációs célokat és új kihívásokat találjanak, s a jelenlévők mindenképpen sikeresen teljesítették mindezt, mondta elöljáróban Schneider János intézményvezető. Kajári Attila tankerületi igazgató köszöntőjében rámutatott, hogy kiemelten fontosnak tartják a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok továbbtanulását segítő tehetséggondozó programot. Hangsúlyozta továbbá, a tanulóknak nagy segítséget nyújt például a programban szereplő ingyenes ECDL-vizsgalehetőség, a jogosítvány térítésmentes megszerzése, valamint ugyanilyen jelentősek az élményszerű programok. Végül hozzátette, a tankerület a közeljövőben ismeretterjesztő nyári tábort szervez a következő generáció számára.

Az idei évben a következő diákok szerepeltek sikeresen: az AJTP matematikaversenyen
5. helyezett lett Horváth Karolina 9.C, (tanára Egyedné Tulok Renáta), 6. helyezést ért el Matyi Dorina 11.C (tanára Boda Gergely). Az AJTP informatika versenyen az idősebb korosztályban 2. helyezett lett csapatban Pajor Emese 11.C és Pencsov Roland 12.C, a fiatalabbaknál 3. helyezett Belső Csongor és Péter Mirella 10.C, míg ugyancsak Péter Mirella lett egyéni győztes, aki egyben a legeredményesebb szövegszerkesztő volt (tanáruk Ipcsics Csilla). Az AJTP országos idegen nyelvi versenyen - angol nyelvből 3. helyezett Péter Mirella 10.C (tanára Németh Szilvia). A SZAKE Erdélyország komplex vetélkedő országos döntőjén gimnáziumi kategóriában az 5. helyezett csapat tagja volt Pajor Emese 11.C (tanáruk Stárics Roland). A Pécsi AJTP művészeti fesztiválon a képzőművészeti - fotó kategóriában Akaraterő című alkotásával Bronz fokozatú elismerésben részesült Németh Nelli 9. C. osztályos tanuló. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában