Megválasztották a megyei tisztségviselőket

2022.06.16. 15:00

Sabján Krisztián újra az elnök – Megválasztották a NAK Zala megyei tisztségviselőit

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zala megyei küldöttgyűlése 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Sabján Krisztián Lászlót.

Mozsár Eszter

Forrás: Katona Tibor / ZH Archív

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 70 fős megyei küldöttgyűlést. A Zala megyei küldöttgyűlés 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét – tájékoztatta lapunkat a kamara. 

A NAK Zala megyei elnökének Sabján Krisztián Lászlót választották, az ő munkáját 7 alelnök segíti: Keresztes János mezőgazdaságért, Zala-Cereália Kft. (törvényes képviselője, Király László) élelmiszeriparért, Nagy Kálmán vidékfejlesztésért, Méhes Gábor Zoltán általános agrárgazdasági ügyekért felelős, illetve Bóbics és Társa Kft. (törvényes képviselő: Bóbics József László) helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnök, "MURAPART" Mg. Kft. (törvényes képviselő: Boros Attila Ferenc) helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnök, Veress János helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnök.

A megyei küldöttek maguk közül Süle Katalin Elza, Jakab István, Keresztes János, Bóbics és Társa Kft. (törvényes képviselő: Bóbics József László), Méhes Gábor Zoltán, Bükkös BF. Kft. (törvényes képviselő: Süle Béla Endre), Csillag Vince, Dencsné Vincze Kinga, Dobri Lajos, Hampuk Gábor, Kuti Csaba, Lendvayné Molnár Szabina, Nagy Attila, Simon Péter és Takács Ferenc választották országos küldöttnek.

Sabján Krisztián Lászlót választották újra elnöknek. Forrás: NAK

A megyei etikai bizottság tagja Dr. Csanádi Bálint, GÖCSEJ PIG Kft. (törvényes képviselő: Doszpoth Sándor), Horváthné Sabjanics Marina és Csillag Vince lett.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Vancsura Miklós, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Kása Mónika, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Héri János, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt "Korona" Pékség KFT. (törvényes képviselő: Buzsáky Ferenc Győző), az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt Feil Dávid, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Barcza Balázs, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt Zalaerdő Erdészeti Zrt. (törvényes képviselő: Rosta Gyula), a Fiatal gazda és innovációs osztályt Dencsné Vincze Kinga, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Zsenák Csaba Sándor vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában