Programajánló

2022.06.23. 14:00

Rengeteg program vár hétvégén Zalában

Mutatjuk mi minden várható a hétvégén!

ZH

Szent Iván-éji vigalom 

Június 24-én, pénteken 15 órától baráti csapatok főzésével indul a Szent Iván-éji vigalom a zalaegerszegi Apáczai Csere János Művelődési Központban. Az év legrövidebb és legmágikusabb éjszakáján 18 órától kulturális műsorok szórakoztatják a közönséget, a téren szablyavívás, majd 20 órakor máglyagyújtás, zsonglőr- és tűzzsonglőr-bemutató, tűzugrás lesz. Rossz idő esetén a rendezvény elmarad. Pénteken 20 órától Szent Iván-éji vigasságra és tűzugrásra várják az érdeklődőket a nagykanizsai Medgyaszay Házhoz, fellép a Daniel Speer Brass és a Zalagyöngye Táncegyüttes. Szent Iván-éjjeli varázslat címmel családi programok várják az érdeklődőket pénteken a gyenesdiási Lidó strandon, ahol 17 órától öko-kézműveskedés, majd indián gyermekműsor, 19-től tűzgyújtás, végül sámándobbal kísért néptáncos bemutató szolgálja a kikapcsolódást. Szombaton Szent Iván-napi mulatság lesz Gellénházán, ahol 13 órától gellénházi egy­tálételeket készítenek, 16 órától kulturális programok lesznek, Szinetár Dóra, a Vajda József Népdalkör, a Körtánc Művészeti Iskola és az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport lép fel. 

Nemzetközi művésztelep 

Pénteken 19 órakor nyílik a Porta-Tájházban a 17. Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelep. Az egyhetes programsorozat alkalmával szombaton este pálinkamustra, vasárnap este zenés irodalmi est lesz. 

Kézművesvásár 

Szombaton 8 órától termelői és kézművesvásár lesz a felsőrajki pajta alatt, amire várnak minden kedves érdeklődőt. 

Történelmi játékok 

Szombaton 14 órától Bagodi Történelmi Játékokat rendeznek, ahol korhű módon hagyományőrzők mutatják be az egyes történelmi korszakokat (az ókori római és a reneszánsz kor, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, a 80-as évek határőrizete). Előtte 13 órakor felavatják az ókori római szabadtéri bemutatóhelyet és sírkőmásolatot. 

Jótékonysági koncert 

A Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar jótékonysági koncertet ad a Kertvárosi Karitász javára vasárnap 19 órakor a kertvárosi templomban. A belépés ingyenes, de a Karitász szívesen fogad pénzfelajánlásokat. 

Nyitott pincék 

Nyitott pincékkel várják a gazdák a jó borok kedvelőit szombaton Tótszentmártonban, a Kálmán-hegyen és a Nagymezőn. Gyülekező 13.30-kor a Szent Orbán-pihenőhelyen, majd 14 órától kulturális műsor, bográcsos ételek kóstolója és a borospincék látogatása szerepel a programban. 

Horvát hét 

Pénteken és szombaton folytatódik a nagykanizsai horvát önkormányzat által szervezett „Horvát hét Nagykanizsán” című rendezvénysorozat. Pénteken 18 órától Ádámné Mihovics Ilona tart kóstolóval egybekötött elő­adást a Mura menti horvátok tradicionális ételeiről. Szombaton 15.30-tól horvát nyelvű szentmise lesz a kiskanizsai templomban, 17 órától kulturális műsor, majd 19 órától táncház. 

Fesztivál Nagybakónakon 

Szombaton délelőtt veszi kezdetét a II. Szeretem Nagybakónakot! Fesztivál, melynek keretében főzőversenyt rendeznek, majd fűnyírótraktor-versennyel várják az érdeklődőket. 20 órától Varga Miklós lép fel. 

Hagyományőrző nap 

Hagyományőrző falunapot rendeznek szombaton az idén 900 éves Miháldon. Az esemény 9 órakor szentmisével kezdődik a templomban, majd egyebek közt kutyabarátok találkozójára, az Iharosi Szent László Lovagrend, a Banderium Hungarorum és a Thúry Toportyánok hagyományőrző csapatok, illetve a miháldi önkéntes tűzoltók bemutatójára kerül sor. A nap este tábortűzzel zárul. 

Nemezelő szakkör kiállítása 

Szombaton 14 órakor nyílik meg Homokkomáromban, a Jókai utca 35. alatt a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott nemezelő szakkör kiállítása. 

Jazz a Karos Korzón 

Pénteken és szombaton a jazzé lesz a főszerep Zalakaroson, a Karos Korzón. Pénteken 19.30-tól a Kuna Jazz, 21 órától az All-Star Zala, 22 órától pedig Kézdy Luca lép fel. Szombaton változatlanok a kezdési időpontok, a fellépők pedig sorrendben Renáta & Kónyai Tibor, Tiborcz Iván, valamint Váczi Eszter & Kónyai Tibor. 

Elszármazottak találkozója 

Elszármazottak és Zalaszentjakabon élők találkozója lesz vasárnap a településen. 13 órától szentmise a templomban, majd zenés műsor a kultúrházban. 

Kiállítás 

Bodor Ágnes Megfolyó pillanatok című festménykiállítását ifj. Andásfalvy Bertalan szobrászművész és agykutató nyitja meg ma 18 órától Balatongyörökön, a Bertha Bulcsu Művelődési Házban. 

Gyógyító falu 

A Gyöngy gyógyító falu várja az ezotéria iránt érdeklődőket péntek és vasárnap között a gyenesdiási Nagymezőn. A résztvevők ír táncoktatáson és az Énekmondó együttes koncertjén is részt vehetnek, emellett megismerkedhetnek például a meridián tornával, a tánc lélekgyógyító hatásával, s ahhoz is segítséget kapnak, hogyan szabaduljanak meg a múlt és a jelen sérelmeitől. 

Kézműves sörök, házi ízek 

Az előttünk álló hétvégén rendezik a XI. Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivált, amelyen – mások mellett – pénteken este a Kiscsillag, szombaton a Konnektion, vasárnap pedig Jazztelen zenekar és Tátrai Tibor ad koncertet. 

VIVALD-I-MA 

Vivaldi imádságos barokk műveitől a ma zenéjéig címmel ad hangversenyt szombaton 19.30-tól Bálint Natália operaénekes, illetve Alekszejev Jevgenyij zongoraművész Balatongyörökön, a templomban. 

Szent László-búcsú 

Vasárnap Szent László-napi búcsúra várják a híveket Búcsúszentlászlóra, a 11 órakor kezdődő szentmisét Stróber László esperes-plébános, székesegyházi kanonok celebrálja. Közreműködik a kegytemplom Szent László kórusa, valamint a Zala Brass fúvósegyüttes. 

Falunap 

Szombaton Nován tartanak falunapot a Léránt Lajos Sportcentrumban. A főzőverseny 11 órakor indul, 14 órától zenés fellépők szórakoztatják az érkezőket, fellép Tajtiboy, a Két Zsivány, a Kelta Álom Ír Sztepp Táncegyüttes és a Sógorok együttes. 18 órakor focimeccs, 21.30-tól víz- és fényshow lesz, majd bállal zárul a program. Kerkabarabásban vasárnap lesz falunapi rendezvény. 15 órától több fellépő: a Két Zsivány, a Trilla Kamarakórus, Sihell Ferri és Henna érkezik, illetve gyerekprogramokkal is készülnek. Vasárnap Belsősárdon is falunap lesz. 11.30-kor kezdődik a szentmise, 13 órakor a főzőverseny, melynek eredményhirdetését 15 órakor tartják. A kulturális műsor 16 órakor indul, 17 órakor fellép Sissi, a Sláger TV sztárja, 18 órától a Fáraó zenekar, majd Toplak Tamás és Erzsó zenél. Szombaton tartják 13 órától a Zalaszentmihályi elszármazottak találkozóját és a falunapot. A jó hangulatról a Kiskocsi Zenekar, Bálint Csaba és Kalocsai Zsuzsa, Éder Gabee gondoskodik, este fellép Szulák Andrea. A báli zenét a Pulzus zenekar biztosítja. 

Kantin fesztivál 

Lovásziban pénteken kezdődik a Kantin Fesztivál és Motoros találkozó. Kapunyitás 16 órától, majd indul a program, 18 órától a AB/CD zenél, majd a Kiss Forever Band játszik, 20 órától a Kowalsky meg a Vega lép színpadra, éjfélkor a Rocket Rollers. Szombaton 14 órakor indul a motoros felvonulás, 16 órától street fighter-show szerepel a programban, de lesz tetoválásbemutató is. 18 órától zenél a Kocsmazaj zenekar, őket a helyi kötődésű Tales of Evening követi, 21.30-tól az Edda Művek koncertje következik, majd őket az MR’8 zenekar váltja. 

Kisvasútnap

Csömödérben szombaton rendezi meg a Zalaerdő Zrt. a kisvasútnapot. 10 órától gyermekfoglalkoztatóval és kisvasútmodellel várják az érdeklődőket az állomásnál, valamint kisvasutas-vonatozásra is lehetőség nyílik, a gőzös és a dízelmozdonyos járat is elindul a Lenti–Csömödér, illetve a Lenti–Csömödér–Kistolmács szakaszon.

Múzeumok éjszakája

Június 25-én, a Múzeumok Éjszakáján Zalaegerszegen a Göcseji Múzeumban 18 órától várják programokkal az érdeklődőket, így többek között táncház, ingyenes tárlatvezetés, gyermekeknek többféle játékos foglalkozás lesz, a restaurátorműhelyben feltárulnak a kulisszatitkok, a múzeumkertben sírrablókat kell keresni, s kincskereső kalandtúra indul a várostörténeti kiállításon. A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban 18 órától új, a történelmi bányász-, kohász-, erdészkorsókat bemutató kiállítással várják az érdeklődőket. Színes kínálattal várja a családokat szombaton a Múzeumok éjszakája helyi programjain a nagykanizsai Thúry György Múzeum. A programok a Varázsos rendhagyás – jeles napok Dél-Zalában című kiállítás köré szerveződnek. A Fő úti kiállítóhelyen 16 órától kezdődik a hagyományos Kincskereső Kalandtúra értékes jutalmakkal. Este a Mozaik Társulat vásári komédiá­ja, a Boglya Népzenei Együttes koncertje, éjfélkor pedig tűzugrás várja az érdeklődőket a múzeum udvarán. Gazdag kínálattal várja a látogatókat Keszthely szombaton, a Múzeumok éjszakáján. A városban több mint tucatnyi kiállítóhely tárja ki kapuit erre az estére. A magán- és közgyűjtemények különleges családi rendezvényekkel, rendhagyó tárlatvezetésekkel, Szent Iván-éji tűzgyújtással, koncertekkel, színes lovasprogramokkal és fényjátékkal hívogatják az érdeklődőket. Kehidakustányban szombaton 17 órakor nyitja meg kapuit a Deák Kúria és Múzeum a nagyközönség előtt. A program keretében ingyenesen megtekinthető a Haza Bölcse, Zala büszkesége állandó kiállítás, Dóka Éva borász borkóstoló elő­adással készül, melyet egyebek mellett a Szinkópa Band zenés produkciója, majd az Orfeum vándorszínpad operettműsora követ. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában