Mosolygós fesztivál

2022.06.18. 06:50

Pénteken elkezdődött az Egerszeg Fesztivál

Pénteken délután négy órakor kezdetét vette az EgerszegFeszt háromnapos rendezvénysorozata, amely érinti a Kazinczy teret, a Kossuth utcát a Petőfi utca kereszteződéséig, a Dísz teret és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem melletti parkolót. Könnyűzenei koncertek, kulturális műsorok, táncprodukciók követik egymást, lesz kéklámpás felvonulás, fúvóstalálkozó, verbunkverseny is, a vendéglátók pedig italokkal, street food kínálattal állnak a fesztiválozók rendelkezésére.

Arany Horváth Zsuzsa

A fesztiváli forgatagban Velkey Péter, az önkormányzat humánigazgatási osztályának vezetője, Balaicz Zoltán polgármester, Tompa Gábor fesztiváligazgató, Vigh László országgyűlési képviselő Fotó: Seres Péter

Tegnap sétálós sajtóbejárás keretében találkozott az egerszegiekkel és a fesztiválra érkező vendégekkel Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Tompa Gábor, a fesztivál igazgatója. Mindhárman szóltak arról, hogy két év kényszerű szünet után szövi újra a közösség az összetartozás szövetét, a kibővült helyszín alkalmas arra, hogy minél többen élvezhessék a programokat és egymás társaságát. Balaicz Zoltán jelezte, a Kazinczy tér nagy befogadóképessége most vizsgázik, s ha megkedveli a közönség, az őszi vadpörköltfesztiválnak is helyet adhat. 

Vigh László a kötetlen találkozókat emelte ki, hiszen a fesztivál számára is lehetőséget ad a baráti beszélgetésekre. 

A rendezvény a nagyszínpadon a Zalai Táncegyüttes Tündérfonat című produkció­jával vette kezdetét, míg a Hevesi Sándor Színházban és a Ruszt téren kínált irodalmi, képzőművészeti programokon és teátrumban kulisszajáráson lehet részt venni. Ugyanitt zajlott a Pannon Tükör kulturális folyóirat bemutatója, a zsinagóga mellett pedig tánc és zumba kínált kikapcsolódást. A Kazinczy téri színpadon 20.30-kor kezdődött a Padlás című musical, a Dísz téren 18 órakor Máriás Zsolt és barátai, majd 22.30-kor Bot Gábor és a Savaria Szimfonikus Zenekar adott koncertet. 


Ma 10.45-kor a Dísz téren fúvószenekari találkozó, majd könnyűzenei koncertsorozat lesz, az Európa Téren Civil udvar nyílik 10–17 óra közt, 10.30-kor indul a kéklámpás felvonulás, a zsinagógában ma rendezik a XXIV. Kárpát-medencei verbunk- és néptáncversenyeket. A Kazinczy térre szombaton este érkezik a The Carbonfools, a Follow The Flow együttes. A Széchenyi téren Vecsés városa lesz a fesztivál vendége. 
 

A fesztiváli forgatagban Velkey Péter, az önkormányzat humánigazgatási osztályának vezetője, Balaicz Zoltán polgármester, Tompa Gábor fesztiváligazgató, Vigh László országgyűlési képviselő 
Fotó: Seres Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában