Menekültek megsegítésére

2022.06.30. 10:00

Nemes célból énekelt a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar

A kertvárosi plébánia Karitász csoportja szervezésében a minap jótékonysági koncertet adott a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar a kertvárosi templomban, vezényelt Kincses Ildikó karnagy.

ZH

A vegyeskar koncertjét sokan hallgatták Fotó: ZH

A koncert különleges volt, hiszen ott voltak azok, akikért a gyűjtést szervezték. A Nemzetközi Judo Szövetség közreműködésével május közepén 300 gyermek és 20 edző érkezett Ukrajnából  a háború sújtotta övezetekből Magyarországra. Közülük 15 fő 7-14 év közötti gyermek és két edző, egy házaspár érkezett a megyeszékhelyre, akik a városi középiskolai kollégiumban laknak.

– A Zalaegerszegre érkezett gyerekek Harkiv és Luhanszk környékéről jöttek, amely települések több támadást is elszenvedtek – mondta Sárközi Violetta, a Kertvárosi Káritász vezetője.  – A gyerekek szüleik nélkül tartózkodnak itt, egy idegen országban, a nyelvet nem beszélve, nagyon kevés holmit hoztak magukkal. Anyagi lehetőségeik nagyon korlátozottak, ezen próbáltunk segíteni a koncerttel.

A gyerekek két rajzot készítettek, és adták át a koncert végén a vegyeskar karnagyának. Az egyik rajzon kék ég, zöld fű és fa, barna dombok jelképezték Ukrajnát, míg a másik rajzon nem használtak színeket, és lebombázott épületek láthatóak, rajta a felirattal NO WAR (nemet a háborúra). A koncert végén Trostianskiy Hennadii edző nagyon meghatóan azt mondta, hogy Magyarországon csak jó dolgok történtek velük, és ezért nagyon hálásak.
A jótékonysági koncerten végül 264 ezer forint gyűlt össze, amit a káritász vezetője boldogan adott át a gyerekeknek és az edzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában