Negyedszer

2022.06.24. 07:00

Mindenkit vár a Restart fesztivál július 2-án és 3-án Zalaegerszegen

Fitnesz, spártai akadályverseny, harcművészeti bemutatók, túrák és futás – némi ízelítő a jövő hétvégi Restart fesztivál sportban gazdag programjából. A szervezők, mint az elmúlt alkalmakkal mindig, gondoltak a fogyatékkal élőkre is.

Varga Lívia

Horváth Szilárd, Balaicz Zoltán és Szabó Zoltán a sportcsarnok előtti téren, a tájékoztatón

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– Az elmúlt időszakban végre meg tudtuk tartani azokat a hagyományos zalaegerszegi programokat, amelyek fontosak a város identitása, a lokálpatrióta öntudat és a közösséghez való kötődés szempontjából. Ebbe a sorba illeszkedik az idén negyedik alkalommal megszervezett Restart fesztivál is, amely július 2-án és 3-án várja az érdeklődőket, ezúttal nem a belvárosban, hanem a sportcsarnok előtti téren és környékén – mondta Balaicz Zoltán polgármester a tegnapi beharangozó sajtótájékoztatón. 

Emlékeztetett: a cél a kezdetektől az volt, hogy legyen egy olyan rendezvénye is a városnak, ami nem a zenéről és az evés-ivásról, hanem a sportról szól, s az egészséges életmódot állítja fókuszba, hozzájárulva ahhoz, hogy Zalaegerszeg a sport egyik vidéki fellegvára legyen. A programot hamar megszerették a helyiek, a környékbeliek és a turisták is, s odáig fejlődött a 2017-ben elstartolt rendezvény, hogy 2019-ben már 17 országból érkeztek résztvevők. 

Két év kényszerű kihagyás után most a szervezők újraindítanak, ismét országos, nemzetközi kitekintésű sportfesztivált hoznak Zalaegerszegre. A program részleteiről a két főszervező, Horváth Szilárd és Szabó Zoltán számolt be a sajtótájékoztatón. Elhangzott: a fesztivál részeként ismét megrendezik a Restart Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokságot, amely világbajnoki kvalifikációs verseny is egyben, továbbá a nemzetközi Boxart Ökölvívó Kupát és a Restart Edelmann Basketball Weekendet. Lesz spártai akadályverseny és „fit színpad”, ahol a város edzői, edzőtermei és tánccsoportjai mutatkoznak be, s indítanak vezetett gyalogos és kerékpáros túrát (utóbbihoz akár biciklit is biztosítanak). Vasárnap megrendezik a futók körében rendkívül népszerű városi félmaraton és váltóversenyt, s Korlátok nélkül címmel fogyatékkal élőknek is szerveznek programokat (handbike-verseny, kerekes székes vívás és kosárlabda stb.). (A Restart fesztiválról hamarosan részletesebben is olvashatnak.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában