Változatlan jegyárakkal várják a vendégeket

2022.06.18. 11:30

Megnyitotta kapuit az AquaCity

Megkezdődött a szezon: ma délelőtt 10 órától fogadja a látogatókat az AquaCity Vízicsúszda és Élménypark. További jó hír, hogy a fürdőzni vágyók a tavalyi árakon válthatnak belépőt a Közép-Európa legnagyobb víztömegével büszkélkedő vízi paradicsomba.

Varga Lívia

Balaicz Zoltán, Bánhidi Péter és Vigh László a sajtótájékoztatót követően Fotó: Pezzetta Umberto

Éppen húsz esztendeje, 2002- ben nyitotta meg kapuit az AquaCity, idézte fel a kezdeteket a létesítményben tartott tegnapi sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester. Hozzátette: az akkorihoz hasonló nagy ünnep volt a közelmúltban az új uszoda, tanuszoda és városi strand, valamint az Alsóerdei Sportés Élménypark megnyitása. E létesítmények nem konkurálnak, sőt, egymást kiegészítve kínálnak szabadidős lehetőséget a zalaegerszegiek és az ideérkezők számára, hangsúlyozta a városvezető, aki nagy örömmel számolt be arról, hogy – az országos tendenciákkal ellentétben – az Aqua- Cityben idén sem emelkednek a jegyárak, a látogatók a 2021- es árakon vehetik meg a belépőket, a 2019-esnél jelentősen olcsóbban, hogy mindenki, a nehezebb élethelyzetben lévők számára is elérhető legyen a lehetőség.

Minden készen áll a mai nyitásra. Képünkön Salamon Béla tisztítja a medencét Fotó: Pezzetta Umberto

– Egyebek mellett a kedvező jegyáraknak köszönhetően 2021-ben a pandémia ellenére is 69 ezret meghaladó vendége volt az AquaCitynek, több mint 2019-ben, az utolsó „békeévben”. Arra számítunk, idén még többen jönnek majd – fogalmazott a polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos emlékeztetett: Magyarországon egyedülálló módon kilenc éve nem emelkedett a víz, villany és gáz díja, rögzítették a benzin és több alapvető élelmiszer árát, s ehhez kapcsolódva Zalaegerszeg is példát mutat, elérhető jegyárakkal segítve a helyi és környékbeli polgárokat a szabadidő hasznos eltöltésében.

A szezon kezdete előtt önkormányzati és saját forrásból 27 millió forintot fordítottak fejlesztésre az élményparkban, erről már Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője beszélt. Kiemelte: az Aqua- City idén is számos programot kínál, augusztus 13-án például a minden évben hatalmas népszerűségnek örvendő jótékonysági családi nap várja az érdeklődőket, de lesz tábor s retró- és sportnap is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában