Kovács Károly Városépítő Program

2022.06.30. 15:01

Út- és parkolófelújítás történt a zalaegerszegi Besenyő utcában

Bruttó 84 millió forintból újították fel a Besenyő utca burkolatát a Cseresznyésszeri és az Esze Tamás utca között 265 méteresen szakaszon, valamint bruttó 26 millió forintból megerősítették az Esze Tamás utca burkolatát 111 méter hosszan.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán, Gecse Péter és Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető a helyszíni bejáráson Besenyőben. Fotó: Fehér Márk

Mindezt a helyszínen jelentette be Balaicz Zoltán polgármester. Hozzátette, a beruházás a Kovács Károly Városépítő Program keretében valósulhatott meg, s ez nagy segítség, mivel az önkormányzat az arányos városfejlesztés jegyében csak állami támogatással tudja a közterületeket rendben tartani, az éves költségvetésben alig több mint 300 millió forint jut új- és járdaépítésre, fejlesztésre.

Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője elmondta, a mostani projekt során a Besenyő utca Esze Tamás utca felőli oldalán lévő buszöböl és fellépő sziget ugyancsak megújult, a nyílt vízelvezető árkokat kitisztították. Az orvosi rendelőnél a meglévő, rossz állapotú parkolót átépítették, 12 várakozóhelyet és egy mozgássérült parkolót létesítettek, az előtte lévő útszakaszt leaszfaltozták, valamint a parkoló alatti csapadékvíz-elvezető rendszert felújították. Ezen kívül 51 méter hosszan a járda kapott új szegélyt és aszfaltburkolatot. Besenyőben szeretnék még a augusztusban megoldani önkormányzati támogatással a Szövetkezet és az Esze Tamás utca találkozásánál a csapadékvíz-elvezetést, valamint ősszel a vasúti átjárótól a Kutilapi utcáig újítanák fel a járdát. Gecse Péter hozzátette, ezeket az igényeket a lakosság jelezte feléjük.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában