Sütemény

2022.06.09. 07:28

Mandula alapú finomság nyerte idén a Keszthely tortája címet

A K775 fantázianévre keresztelt sütemény nyerte a Keszthely Város Tortája versenyt hagyományos kategóriában. A legjobb mentes sütemény a Magyarok Nagyasszonya nevű torta lett.

Forrás: KeszthelyTV

A hírről a KeszthelyTV számolt be. Az idei verseny különlegessége, hogy nemcsak Keszthelyről, hanem egész Zala megyéből lehetett jelentkezni. A győztes finomság alapja egyébként a mandula: a mandulalisztes alapra sóvirágos karamellkrém került, megszórva mandula grillázzsal, a következő réteg karamell mousse, majd csipkebogyó zselé. A tortát csipkebogyó mousse zárja. A győztes Sütibolt immár másodjára nyert ebben a kategóriában.

A mentes győztes egy cukor- és laktózmentes torta Hévízről. Alapját mandulaliszt, xilit és apróra vágott diabetikus csoki képezi, amelyre csoki mousse, majd a málna zselé kerül. A tortát málna mousse és csoki ganache zárja. A finomságot Rosta Sándor cukrász készítette, akit a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom ihlettett.

A tortákat már meg lehet kóstolni a vendéglátó egységekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában