Visszatérő probléma

2022.06.08. 07:00

Lopják a virágokat a közterületekről Nagykanizsán

Több virágágyásból tűntek el növények nemrégiben a városban. Az ismeretlenek főleg begóniákat gyűjtöttek be néhány nappal azután, hogy a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. közterület-gondozási osztályának munkatársai elültették azokat.

Benedek Bálint

Csendes Tamás a hivatal előtti ágyásnál. Jól látszik a hiány

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Az árvácskák és a tulipánhagymák kiszedése után az idén 25 ezer, helyi kertészetekből származó egynyári növényt ültettek a kanizsai virág­ágyásokba és virágládákba. 

– Sajnos visszatérő probléma, hogy a gondosan beültetett ágyásokból kilopják a virágokat – mondta Csendes Tamás, a cég közterület-gondozási osztályának vezetője. – A hivatal előtti ágyásból eltűnt néhány tő begónia, pár lépéssel odébb, egy Erzsébet téri másik ágyás szintén foghíjas. Másfajta virágokból is kihúznak néhányat, jellemzően akkor, amikor még nem eresztettek gyökeret a talajba. 

Az osztályvezető hozzátette: a növények pótlása pluszköltség, de ennél is elkeserítőbb, hogy sérül a városkép, ami a tolvajokat nem érdekli. A figyelemfelkeltéssel talán visszaszorítható ez a magatartás, mondta lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában