Isten engem úgy segéljen!

2022.06.30. 16:44

Letette esküjét Keszthely új polgármestere és képviselője

Letette esküjét Manninger Jenő, Keszthely új polgármestere és Bánhegyi Renáta, a 8-as körzet képviselője. Mindketten a Fidesz-KDNP színeiben szereztek mandátumot.

Péter B. Árpád

Élni szeretnének a bizalommal. A megbízólevél átvétele után Manninger Jenő és Bánhegyi Renáta

Azért hívták múlt vasárnap a szavazóurnához a keszthelyieket, mert Nagy Bálintot áprilisban országgyűlési képviselővé választották, s emiatt – a törvényi szabályozásnak megfelelően – lemondott polgármesteri posztjáról, a kertvárosi-kiskeszthelyi körzet önkormányzati képviselői tiszte pedig dr. Ifi Ferenc 2020-as halálát követően betöltetlen volt, s eddig – a veszélyhelyzet miatt – nem lehetett voksolást tartani.

Tegnap dr. Cseszár Zsuzsanna, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az időközi választás eredményét, amely jogerőssé vált, így a város új polgármestere és önkormányzati képviselője átvette megbízólevelét, majd néhány perc múlva, a testületi ülés elején letette esküjét. 

Dr. Cseszár Zsuzsanna arról adott tájékoztatást, múlt vasárnap rendkívüli esemény nem történt. Mint mondta, a polgármester-választáson 1696 szavazó vett részt, közülük 1510-en voksoltak érvényesen. A 8-as körzetben 351-en járultak az urnákhoz, s végül a 340 érvényes ikszből Bánhegyi Renáta 258-at kapott. 

Manninger Jenő megköszönte a választási bizottság és a közreműködők munkáját, illetve azok voksait, akik múlt vasárnap elmentek szavazni. Mint mondta: élni szeretnének a bizalommal s megszolgálni azt munkájukkal. 

Bánhegyi Renáta úgy fogalmazott lapunknak: az elmúlt hónapokban végigjárta Kiskeszthelyt és Kertvárost, sokakkal találkozott, így tisztában van a körzet problémáival. „Ezek nem olyan feladatok, amelyeket két hét alatt meg lehet oldani, de amire lehetőség van, azt szeretném minél gyorsabban” – tette hozzá a képviselő. 

Esküjükben mindketten azt fogadták, hogy feladataikat „Keszthely város fejlődésének előmozdítása érdekében, lelkiismeretesen” teljesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában