Semmelweis-nap

2022.06.30. 17:35

Lentiben is köszöntötték az egészségügyi dolgozókat

Lentiben a városi művelődési központban köszöntötték csütörtökön az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat a Semmelweis-nap alkalmából.

Korosa Titanilla

A több helyi intézményből érkező ünnepelteket Horváth László, a város polgármestere köszöntötte. Szólt arról, hogy immár 30 éve ünnepeljük a Semmelweis-napot, de nem ez az egyetlen aktuális évforduló. Száz éve, 1922-ben kezdte meg tevékenységét Lentiben Hodorovics Hetés Ferenc körorvos. Beszélt a település egészségügyi ellátásnak történetéről is, kiemelve a szakorvosi rendelőintézet fejlesztéseit. Elmondta, hogy az intézmény korszerű eszközparkkal szolgálja Lenti 8 ezer és a térség mintegy 20 ezer lakosát, de itt működik a fogyatékosok nappali intézete és az egészségfejlesztési iroda is. Kiemelte, hogy az önkormányzat támogatja a helyi egészségügyet, az idősgondozást, működtetik a házi- és gyermekorvosi ellátást, védőnői szolgálatot, az ügyeletet, családsegítő szolgálatot. Hangsúlyozta, hogy az ünnepeltek lelkiismeretes, kitartó munkájának köszönhetően kiválóan működnek az érintett intézmények és a pandémia alatti helytállást is megköszönte nekik. 

 

Ezitán kitüntetések adott át Horváth László, Drávecz Gyula alpolgármester és Gáspár Lívia önkormányzati képviselő, a Kolping Gondozási Központ vezetője. Elismerésben részesült dr. Joós Mária Erzsébet, a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet szemész szakorvosa, Kovácsné Harsányi Szilvia, a rendelőintézet asszisztense, Csizmazia Sándorné, a IV. számú háziorvosi körzet ápolója, Hermán Zita és Tóth Mónika, a Kolping Gondozási Központ ápolói, Nagyné László Ibolya, a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ támogató szolgálatának személyi segítője, Török László, a Lenti Mentőállomás mentőápolója, Schlaffer Tímea, a bölcsőde intézmény kisgyermeknevelője, Goldfinger Tünde, a „Napsugár” Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat családsegítője. Az ünnepségen köszöntötték Tánczos Krisztiánt, a Lenti Mentőállomás vezetőjét is, aki nemrég az Országos Mentőszolgálat vezetője főigazgatói dicséretben részesített, illetve Gáspár Líviát, aki szociális munka napja alkalmából a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarától vehetett át díjat.

Az ünnepség fogadással ért véget, ahol Drávecz Gyula alpolgármester mondott pohárköszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában