Segítőket várnak a munkálatokhoz

2022.06.09. 13:00

Kevesebbet túrázik a nyári meleg miatt a Dél-zalai Kék Virág túracsapat

Segítőket vár Lőrincz Sándor, a Dél-zalai Kék Virág túracsapat vezetője a Szent Kristóf pihenőhelynél kialakítandó emlékhely további munkálataihoz.

HBA

A túrázók folytatták a Rockenbauer Pál dél-dunántúli kéktúra 4. szakaszának bejárását

Erről és a májusi, illetve júniusi túrákról kaptunk tájékoztatást a túravezetőtől. Lőrincz Sándor azt írta: májusban két túrát hirdettek meg, melyeket a csapadékos időjárás ellenére sikeresen teljesítettek – bár a Budafai Arborétumba a szakadó eső miatt csak ketten mentek el; nekik azért sikerült megcsodálni a rododendronok virágzását. Május 14-én folytatták a Rockenbauer Pál dél-dunántúli kéktúra 4. szakaszának bejárását Kislengyel és Rádiháza között. Nagyszerű kora nyári időben 25 fő vett részt a túrán, miközben 21,6 kilométert tettek meg. 

Júliusban, augusztusban és szeptemberben három buszos túrát terveznek, ezeket ajánlja a kezdő túrázóknak is, mivel mindhárom sík vidéki túra. A szokásoknak megfelelően a nyári hónapokban a meleg és a szabadságolások miatt 1-2 programot tervez a túracsapat, az egyik a június 18-ai Olajos körút Papp Simon útján túranap, amelyet az Olajipari Természetbarát Egyesület idén rendez meg a 27. alkalommal. A túra Bázakerettyéről, a művelődési háztól indul, és oda is érkezik vissza. Egy héttel később, június 25-én kerül sor a Rockenbauer Pál dél-dunántúli kéktúra 7. szakaszának teljesítésére Mesztegnyő és Újvárfalva között. Találkozó reggel 6 előtt 10 perccel Nagykanizsán, az Erzsébet téren, a Rotary-székház előtti busz­öbölben.

Lőrincz Sándor azt is közölte: segítséget vár és remél a Magyarszerdahelyen, a Szent Kristóf pihenőhelyen kialakítandó természetjáró emlékhely munkálataihoz. Az információs tábla áthelyezéséhez szükséges anyagokat beszerezte, most már csak segítő kezekre lenne szükség a tábla áthelyezéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában