A mosolygós fesztivál

2022.06.05. 11:30

Két hét múlva újra szórakoztat a megújult EgerszegFeszt

Kétévnyi kényszerű szünet után sokak nagy örömére visszatér a mosolygós fesztivál, amely idén már EgerszegFeszt névre hallgat. A program azonban nemcsak nevében újul meg, hanem egyebek mellett helyszínében is, így lesz az ország legnagyobb ingyenes belvárosi fesztiválja, amely június 17. és 19. között szórakoztat a megyeszékhelyen.

Varga Lívia

Kis Tóth János, a vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központ igazgatója, Balaicz Zoltán, Tompa Gábor és Besenczi Árpád a sajtótájékoztatón

Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

– A nyár egyik legjobban várt eseménye a megújult EgerszegFeszt. Örülünk, hogy újra készülhetünk erre a nagyszabású rendezvényre, amelyet Zalaegerszeg 775 éves jubileu­mának részeként szervezünk meg idén – bocsátotta előre Balaicz Zoltán polgármester a városházán tartott tegnapi sajtótájékoztatón. – Azt kívánom valamennyiünknek, hogy legyen jó idő, legyünk sokan, fesztiválozzunk együtt és újra mutassuk meg Zalaegerszegnek azt a kedves, mosolygós, vidám arcát, amit utoljára 2019-ben láthattunk. 

Bár az EgerszegFeszt „hivatalosan” június 17-én, pénteken kezdődik, a hozzá kapcsolódó Nyitott Fesztivál már 16-án, csütörtökön elstartol, megnyitva a nagyközönség előtt a Hevesi Sándor Színház kapuit. Dr. Besenczi Árpád igazgató elmondta: két színházi előadás mellett lesz irodalmi találkozó, könyvbemutató, festőperformansz és kulisszajárás, a gyerekeket pedig a Ruszt József térre várják mesekoncertre és bábjátékra. 

 

Tompa Gábor fesztiváligazgató elárulta: megváltozik, kibővül a fesztivál helyszíne, a Széchenyi téri nagyszínpad átkerül a Kazinczy térre, s további két színpadon, a Dísz téren és a zsinagógaparkolóban zajlanak majd az események. Idén is lesz fúvószenekari találkozó, kék lámpás felvonulás, amire egy mentőhajó is érkezik, a Széchenyi téren és a Kossuth utcán, valamint a Dísz téren bor- és gasztroutca kínál mindent, „mi szem-szájnak ingere”, jön a Fradi-kamion, s két díszvendég is lesz: Keszthely és Vecsés. Ami pedig a fellépőket illeti, a teljesség igénye nélkül, zenél a Follow the Flow, a Margaret Island, a Blahalouisiana, a The Carbonfools és a Leander Kills is. (A programról és az útlezárásokról a későbbiekben bővebben is olvashatnak.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában