Online játékot is tartottak

2022.06.10. 19:00

Időutazás is volt fényképek segítségével Lentiben

LENTI A városi könyvtár idén is csatlakozott a Közösségek hete országos programsorozathoz, s ennek részeként a könyvtárban vagy éppen az online térben várták az érdeklődőket. A fő téma az ökotudatosság volt, a sorozatot A Ti kezetekben a jövő! címmel hirdették meg.

Korosa Titanilla

Az intézmény igyekszik felkarolni a helyi megmozdulásokat, támogatják a kisebb közösségeket is. A Bioburok Lenti elnevezésű csapatba olyan érdeklődőket vártak és várnak, akik szeretnék egymásnak átadni mindazt a tudást, ami támogatja az „ökos gondolkodást”.

Ugyancsak e sorozat részeként került sor a „A képek nyomában… – Időutazás Nempthyből Lentibe”, valamint ennek folytatásaként az „Ami a képek mögött van… – Időutazás Nempthyből Lentibe” elnevezésű találkozókra. Itt Kovács Zoltán diaporámás vetítéseivel röpítette el a diákokat a város múltjába. A virtuális utazáson megelevenedett az a Lenti, ahol még a templom mellett álltak meg a buszok és a vár környékén fürdeni is lehetett a Kerkában. A második találkozón körsétán járták volna be a korábban megismert helyszíneket, ám az időjárás átírta terveiket, így a könyvtárban tartottak újabb múltidézést fotók segítségével.

A Gémkapocs nevű játék az online térben zajlott: kvíz, kirakó, keresztrejtvény várta e műfaj kedvelőit a könyvtár Instagram-, illetve Facebook-oldalán. A programok zárásaként hirdette meg a könyvtár első alkalommal a közösségi könyvcserebere és -vásárt, melyen bárki elcserélhette azokat a könyveit, amiket már nem lapozgatott. A gyereknapon megtartott akción olvasmányos regények, gyerekeknek szóló rövid történetek, tudós és ismeretterjesztő könyvek cseréltek gazdát. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában