Program

2022.06.20. 12:25

Horgász- és főzőverseny is volt a reszneki családi napon

Horgász- és főzőversenyt, valamint szórakoztató programokat is hirdettek az elmúlt hétvégén a szabadidőközpontban megrendezett családi napra.

Korosa Titanilla

Kercsmár István, Ihos József és Vigh László

Hagyományos horgászversennyel indult a nap, melyre 13-an neveztek. Az első helyezett Bundics Lajos lett, ő fogta a legnagyobb halat is, a második Végi Zoltán, a harmadik Bundics Janka. A főzőversenyen öt csapat készített bográcsételeket, melyhez az alapanyagokat az önkormányzat biztosította. A legjobbnak ítélt étket a Három Jó Barát Mínusz Egy nevű csapat nyerte, pörköltet készítettek. Második lett Vörös Ördögök, ők pincepörköltet, a harmadik a Győrfai Betyárok pedig hozott alapanyagból halászlét főztek. 

A megnyitón Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Kercsmár István polgármester köszöntötte a megjelenteket. Vigh László gratulált a családi naphoz, a rendezett környezethez, illetve dicsérte a Start közmunkaprogramban megkezdett mezőgazdasági projektet, a zöldségtermelést és feldolgozást, mely a fejlesztéseknek köszönhetően jórészt automatizált. Arról is szólt, hogy jelenleg is több beruházás valósul meg a nyertes pályázatoknak köszönhetően Reszneken.

A polgármester a köszöntő szavak mellett érdeklődésünkre a fejlesztésekről bővebben is szólt, melyek összértéke több mint 100 millió forint. Zajlik a közösségi és kultúrház energiakorszerűsítése. Megújul a faluközpont, új kerítés épül és térkövezést is végeznek, ezen munkák előkészítés alatt vannak. A Petőfi úton és a Béke térnél mintegy 320 méter hosszú út teljes aszfaltozása, feljavítása történik meg. A közmunka programban pedig a helyi sajátosságokra építve a szabadidőparkban térköves út és parkoló épül, illetve megújul a kultúrház előtti térkőburkolat.

A családi nap délutánján a gyerekeket arcfestés, ugrálóvár,kézműves foglalkozás várta, fellépett Ihos József humorista, Jurina Beáta és Szilinyi Arnold operettslágereket énekeltek, este az Alfa zenekar játszott. Az önkormányzat pedig kemencés és bográcsételekkel várta az érkezőket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában