Segítség pályázóknak

2022.06.21. 13:00

Hálózatba fognák össze a szervezeteket

Az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program által támogatott capCROSSplan (Capacities for cross border planning) című projekt utolsó workshopját tartották hétfőn a megyeházán, ahol többek között a 2021–2027-es uniós ciklus célkitűzéseit ismertették.

Mozsár Eszter

Pácsonyi Imre mondott köszöntőt

Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvény célja a terület- és térségfejlesztésben érdekeltek ismereteinek a bővítése – hangzott el a Megyeházán. A résztvevőket a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Pácsonyi Imre üdvözölte, aki hangsúlyozta: egy fejlesztés elindításához a pályázónak mindig sok akadályt kell leküzdeni, hiába van egy jó ötlete, előremutató, innovatív és újszerű elképzelése, ahhoz meg kell találnia a megfelelő kiírást, pénzügyi forrást.
– Nem elegendő azonban a pályázati kiírásokat böngészni. Aki fejlesztésekben gondolkodik, annak tisztában kell lennie azzal, hogy saját régió­ja, ahol fejleszteni szeretne, milyen pályázatokban érintett, illetve azoknak milyen szervezeti, bírálati és megvalósítási háttere van – mondta Pácsonyi Imre. 
A projekt koordinátora, Kárpáti Veronika lapunknak elmondta, négy partner (magyar részről a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. és a Zala Megyei Önkormányzat) összefogásával két és fél évvel ezelőtt indult a program. A pályázat célja, hogy a területfejlesztéssel foglalkozó szervezeteket hálózatba fogják össze, így segítve a felkészülést a következő uniós ciklusra. A projekt során a témához kapcsolódóan számos rendezvényt valósítottak meg, elemzéseket készítettek, létrehoztak egy internetes platformot, ahova majd a partnerek, szervezetek tudnak regisztrálni, egymással kommunikálni. A programban önkormányzatok, fejlesztési ügynökségek, oktatási és kulturális intézmények, civil szervezetek vettek részt. 
A hétfői rendezvényen többek között a 2021–27-es uniós ciklus célkitűzéseit, a soron következő, Interreg VI-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Programját és az Amazon of Europe projektet ismerhették meg, emellett bemutatták a megyei integrált programokat, illetve Zalaegerszeg és Lenti járás területéhez kapcsolódóan ismertették a térség befektetésösztönzési stratégiáját. A nap végén a részvevők kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg véleményüket, elképzeléseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában