Kirándulás

2022.06.13. 12:03

Győrben járt a lenti Civil Nyugdíjas Klub

Az elmúlt hónapközepén Győrbe és a környékére látogatott a Civil Nyugdíjas Klub tagsága. A tartalmas programról Császár Dezső klubvezető tájékoztatta lapunkat.

Korosa Titanilla

Fotón a kirándulás résztvevői a pannonhalmi bencés templomnál

- Utazásunk során először felkerestük Északnyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb román kori templomát Lébényben, a több mint 800 éves,
egykori bencés templomot - kezdte Császár Dezső. - A település a Szent Jakab zarándokút magyarországi központja is egyben. Tovább utazva  Pannonhalmára, Magyarország egyik fontos lelki központjába érkeztünk meg. Az épületegyüttes az UNESCO Világörökség része. Itt helyi vezetéssel a bencés szerzetesrend kolostor apátsági templomát, könyvtárát tekintettük meg, ahol a tihanyi apátság 1055-ben keltezett alapítólevelét is őrzik, mely az egyik legfontosabb magyar nyelvű szórványemlék. Ezek után Győrbe érkeztünk, ahol a városnéző kisvonattal, majd pedig gyalogosan fedeztük fel a települést, nagy élmény volt megismerkedni az óváros nevezetességeivel.

A klubvezető még hozzátette, hogy a kiránduláshoz támogatást is kaptak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től ,valamint a lenti Civilkurázsi Közalapítványtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában