Beruházás

2022.06.23. 17:00

Felújítják a Zalaegerszeg határában lévő Budai völgy burkolatát

A Kovács Károly Városépítő Program keretében bruttó 35 millió forintból újítja fel a Szabadics Zrt. és a Horváth-Ép Kft. konzorciuma az Alsóerdőhöz közeli Budai völgy burkolatát.

Mozsár Eszter

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A helyszíni bejáráson Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta, az elmúlt évtizedekben folyamatosan beépültek a völgyet körülvevő dombok, így szükségessé vált a beruházás, amit állami forrásból finanszíroznak. Szilasi Gábor önkormányzati képviselő elmondta, több mint százan élnek ebben a városrészben, s folyamatosan érkeztek a lakossági kérések. 

Balaicz Zoltán és Szilasi Gábor a fejlesztésekről szólt
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Augusztus elejére elkészülnek a völgyről nyíló, 80 méter hosszú zsákutca aszfaltozásával, miközben megoldják a csapadékvíz-elvezetést is. A völgy útszakaszának déli oldalán 165 méter hosszan kiemelt szegélyt építenek, ami ugyancsak a víz­elvezetést könnyíti meg. Az alsó íves szakaszon, a megnövekedett forgalom miatt gépkocsikitérőket létesítenek, s az ívet betonba rakott terméskővel szélesítik ki. Ezen a szakaszon a völgy burkolatát teljes szélességben 95 méter hosszan aszfaltozzák. A közeljövőben a szomszédos Gyöngyvirág úton és Gyümölcsös utcában várható hasonló fejlesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában