Nemzeti összetartozás napja

2022.06.05. 14:02

Felavatták a Trianon emlékhelyet Tófejen

Trianoni emlékhelyet avattak szombaton a nemzeti összetartozás napján a településen a vasúti átjáró melletti parkban, ahol két emlékmű is helyet kapott.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Horváth Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket először az ünnepségen. A kezdeményezésről elmondta, hogy szerettek volna maradandó emléket állítani, így készült el a kettős kereszt, Soós László helyi önkormányzati képviselő ötlete nyomán. A keresztet a helyi Hári Zoltán készítette el. A kezdeményezéshez csatlakozott a településhez kötődő Road Wanderers Motoros Egyesület is, akik szintén elhelyezték a maguk emlékművét, a szétrobbantott motorblokk a szétszabdalt Nagy-Magyarországot ábrázolja. A közös munkában, a helyszín kialakításában szerepet vállalt a faluszépítő egyesület, a motoros egyesület tagjai, a tófeji hölgyek pedig a díszítést, virágosítást végezték. 

Fotó: A szerző

Az ünnepségen ünnepi beszédet Olasz Jánosné önkormányzati képviselő mondott, aki megemlékezett a trianoni döntés történeti hátteréről, majd személyes szállal folytatta, hiszen ez az esemény és későbbi következményei családjára is hatással volt. A motoros egyesület részéről Tapaszti Zsurma egy felvidéki magyar barátuk levelét olvasta fel. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában