Nem kedvezett az időjárás

2022.06.03. 12:00

Fedél alá költöztették a falunap programjait Lovásziban

Az elmúlt hét végén, szombaton kora délutántól estig várták az érdeklődőket változatos programokkal a gyermek- és falunapon.

Korosa Titanilla

Kovács Kata interaktív műsorral szórakoztatta a közönséget Fotó: Korosa Titanilla

Nem kedvezett az időjárás a kültérre tervezett rendezvénynek, az eső miatt a programok zömét az Olajbányász Művelődési Házban tartották meg. 
A főzőverseny, melyre 14 csapat nevezett, elmaradt abban a formában, ahogy elképzelték, de a vendégek persze nem maradtak éhen. Kovács Ferenc polgármester lapunknak elmondta, hogy akik szerettek volna sütni-főzni, azok vagy otthon elkészítették az étkeket, és elvitték a kultúrházba, vagy az épület árkádjai alatt felállították az üstöket és a sütőberendezéseket. A közös ebéd is elkészült, közreműködtek benne a sportkör illetékesei, a nyugdíjasklub tagjai pedig halat sütöttek. 

A művelődési ház előcsarnokában helyi, környékbeli kézművesek, termelők kínálták portékáikat, a gyerekeket arcfestés és kézművessarok is várta. Az érdeklődők a klímavédelemmel kapcsolatosan is tájékozódhattak.
 
A színpadra először a lovászi gyerekek kórusa lépett, majd Kovács Kata interaktív gyerekműsorával folytatódott a program. Fellépett a Lovászi Olajbányász Nyugdíjasklub Egyesület énekkara, a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja, a Trilla kamarakórus, a Csádé zenekar, a Kerka táncegyüttes. Kora este már a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei szórakoztatták a közönséget, őket pedig Delhusa Gjon követte. 

A rendezvényt tűzzsonglőr-bemutató és bál zárta. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában