Adomány

2022.06.28. 11:07

Egy támogató jóvoltából készült játszótér a nagykanizsai Sétakertben

A Sétakertben két hónapja lebontott pavilon helyére új játszóelemet és homokozót telepített két millió forint értékű adományból a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Kft. A munkák hamarosan befejeződnek és a gyerekek birtokba vehetik azt.

Benedek Bálint

A városüzemeltető cég munkatársai a mozdonyra és vagonra emlékeztető játszóelem körül dolgoznak

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint arról korábban lapunk is beszámolt: a földdel tették egyenlővé a Sétakertben található pavilont. Az esőbeállóként funkcionáló vasszerkezetű építmény állaga az utóbbi években leromlott, ezért a városüzemeltető cég szakvállalkozóval lebontatta.

– A helyén mozdonyra és vagonra emlékeztető összetett játszóelemet telepítünk – fogalmazott Szabó István, a városüzemeltető cég vezérigazgatója. – A választásunk nem véletlen, hiszen a vasút sokat jelent a városlakóknak. Mellé még új homokozó, valamint három köztéri pad és szemetesedény kerül. A helyszín közelében található sakkasztalt is felújítjuk, új faburkolatot kap az ülőfelület. Az öt virágszirmot jelképező, kőből készült régi homokozó pedig új funkciót kap: ülőalkalmatossággá alakul, ami szintén kellemes pihenőpont lesz.

Tavaly a 25 éves városüzemeltető cég meghirdette a Megújuló Sétakertért programot, mellyel a 125 éves kertet szeretnék élhetőbbé tenni. A felhívásra jelentkezett egy anonimitást kérő támogató, aki kifejezetten a játszótér létesítésére kétmillió forintot ajánlott fel. Ha az év vége felé maradna pénz, és esetleg hasonló szponzor érkezne, akkor dupla hintaállvány is kerülhetne az árnyékos fák alá.

– Újra életre kel Rétfalvy Sándor Táncosnők című alkotása, vagyis július hónapban elkezdjük a sétakerti szökőkút felújítását – folytatta. – Egy vízzáró réteggel látjuk el a medenceteret, s egy szökőkút és kerti tó kombinációt alakítunk ki, olyasmit mint az 1970-es években volt. Jövőre szeretnénk közel egy kilométer hosszban egy futókört is létesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában