Első a biztonság

2022.06.16. 14:00

Digitális kamerákkal figyelik a köztereket Miháldon

A Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a miháldi önkormányzat jóvoltából egy civil pályázat keretében 1,7 millió forint értékben hat új digitális térfigyelő kamera állt „szolgálatba” a településen.

Benedek Bálint

Az egyik, a település központjába kihelyezett kamerát is megnézték az esemény résztvevői, balról: Bognár Dávid, a Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, Gerő Sándor, Mészáros József, a Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, Kálovics Tamás és Sági János Fotó: Szakony Attila

A kivitelező és szolgáltató cég képviselője mellett tegnap a területileg illetékes rendőrőrs képviselői, az önkéntes tűzoltók is részt vettek az átadó ünnepségen a hivatalban.

Gerő Sándor településvezető elmondta: az idén fennállásának 125 éves jubileumát ünneplő önkéntes tűzoltók évek óta kifejezetten odafigyelnek a településükre, a környezetük rendben tartására és a vagyonvédelemre. Ezt az is jól mutatja, hogy néhány éve az első térfigyelő kamerák beszerzését a szervezetük finanszírozta. Most sem volt másképp, a tűzoltók civilként pályáztak és nyertek. A saját tűzoltó szertáruk rekonstrukcióján kívül még a közbiztonság megőrzését fokozó feladatok ellátása céljából hat új, digitális kamera telepítésére 1,2 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek, melyhez az önkormányzat további 500 ezer forintot biztosított.

– A rendszer számára a modernizálás elengedhetetlen volt, így ezután a településünk több pontján összesen 19 kamera gondoskodik a lakosság biztonságáról – tette hozzá a polgármester. – Arra törekszünk, hogy a környező falvakkal összefogva a jövőben még tovább fejlesszük az állományt.

A berendezésekről szólva, Kálovics Tamás, a kivitelező ZNET Telekom Zrt. szakértékesítője kiemelte: az új térfigyelő kamerák a kereszteződéseket figyelik, éjjel is jó, színes felvételeket készítenek, amit a központi rögzítőhelyiségbe továbbítanak.

– Tizenhat település tartozik a Zalakaros Rendőrőrshöz, a Miháld, Sand és Pat régió mind közül az egyik legbiztonságosabb – mondta Sági János rendőr alezredes, az őrs parancsnoka. – Köszönhető ez annak is, hogy a helyi önkormányzatokkal folyamatos és kimagasló szintű az együttműködés. Nagy öröm, amikor a közbiztonságot elősegítő technikai eszközöket, például térfigyelő kamerarendszert építenek ki. Erre azért van szükség, mert a településeken 2-3 évente történik olyan kiemelkedő bűncselekmény, amelynek felderítését kitűnően szolgálják a kamerák által rögzített felvételek. Ezzel a fejlesztéssel nagyot lépett előre Miháld – hangsúlyozta az őrsparancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában