Épül a körforgalom és a kerékpárút

2022.06.23. 16:20

Biztonságossá válik a közlekedés a zalaegerszegi Északi Ipari Parknál

A tervek szerint a közeljövőben befejeződik az Ipari területeket feltáró utak kialakítása Zalaegerszegen elnevezésű projekt, ami vissza nem térítendő európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 projekt keretében 661,43 millió forintból valósul meg.

Mozsár Eszter

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A beruházásnak köszönhetően könnyebben megközelíthetővé válik az Északi Ipari Park, biztonságosabbá lesz a közlekedés, ami a betelepülő vállalkozásoknak, munkavállalóknak és az itt lakóknak jelent nagy segítség.

Az Északi Ipari Park megközelíthetőségét és a biztonságos közlekedést célozza a TOP forrásból megvalósuló, több mint 661 millió forintos beruházás – hangzott el a helyszíni bejáráson. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, 378 millió forintból épül át körforgalommá a 76. számú főút és a Kispáli bekötőút járműosztályozós csomópontja, valamint a közel 1 kilométer hosszú kerékpárút. 2020-ban a Kispáli utat bruttó 227 millió forintból újították fel. Az ipari fejlesztések mellett ez a beruházás az itt élők – különösen a ságodiak - és a környéken áthaladók közlekedését segíti, tette hozzá Németh Gábor önkormányzati képviselő. Örvendetes tény, hogy egyre többen használnak kerékpárt, így szükségesek a biciklis közlekedést segítő fejlesztések.

Oláh Gábor, Vigh László, Balaicz Zoltán és Németh Gábor a helyszíni bejáráson
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos bejelentette, hogy a Rheinmetall 25 ezer négyzetméteres modern gyártóüzeme elkészült, amit jelképesen július elején adnak át. Mellette elkészült az AVL épülete is, ahol elkezdődött a beköltözés. Ezen kívül a ZalaZone Járműipari Tesztpályán 20 milliárd forintból az utolsó elem, az oválpálya épül, aminek 50 százalékos az elkészültsége. A politikus megerősítette, minden olyan elképzelés megvalósult a tesztpályán, amit 10 évvel ezelőtt elterveztek. A beruházás jelentőségét mutatja, hogy folyamatosak a tesztelések és a megkeresések a komplexumban.

Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója végül hozzátette, az ipari park rohamos mértékű fejlődése szükségessé teszi a megfelelő infrastruktúra kiépítését, a közúti hálózatba való csatlakozást. Igények alapján lehetőség van továbbá a közlekedési rendszer fejlesztésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában