A program gyermekeknek szól

2022.06.17. 14:00

Állatvédő napközis tábort szerveznek Nagykanizsán

A nagykanizsai „Élettér” Állat-és Természetvédő Egyesület szervezésében július 11. és 15. között ismét megszervezik az ifjú állatvédők napközis tábora, ahova idén is kizárólag a 10 év feletti állatbarát fiatalokat várják.

Benedek Bálint

Fotó: Benedek Bálint

Skanecz Tamás a menhely telepvezetője a legfőbb technikai tudnivalókról szólva elmondta: a napközis rendszerben működő táborra még néhány helyük van, ezért július 5-ig lehet jelentkezni a helyszínen, vagy az ismert telefonszámokon. A tábor ideje alatt a gyerekeket 8-tól 9 óráig fogadják és 15.30 órára kell a szülőknek értük jönni.

- A gyerekek aktívan részt vesznek a nagykanizsai állatotthon életében, ami egész napos elfoglaltságot jelent számukra - fogalmazott a telepvezető. - A tábor első napján a segítőkkel együtt kiválasztanak maguknak egy kutyát a menhely "lakói" közül, s egész héten azzal kell foglalkozniuk. Ez pedig azt jelenti, hogy megtanítják az ebeket a vezényszavakra, ápolják és gondozzák a rájuk bízott négylábút, mellyel a felelősségérzetük is fejlődik. Az egész napos program során hű társukat pórázon kísérik városszerte, mely gyermeknek és kutyának egyaránt hasznos tanulásnak bizonyulhat.

 

A fiatalokat ezen felül még ismeretterjesztő előadások, állat-, természet- és környezetvédelmi foglalkozások várják. Sőt az előző évek tapasztalatit figyelembe véve még a sport- és szellemi vetélkedők, a kézműves foglalkozások és jó hangulatú túrák is színesítik a napot. No és persze a gyerekre az egyik napon meglepetésvendég is vár, mely másfajta világgal ismerteti meg őket. Skanecz Tamás szerint a kis állatvédők olyan kivételes élményekkel gazdagodhatnak, mely után felelősségteljesen fogadhatnak örökbe kutyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában