Igazodnak a leépítés ütemezéséhez

2022.06.22. 16:00

Állásbörze a Tungsramban – Számos munkáltató kínál új lehetőséget az elhelyezkedésre

Jelentős volt az érdeklődés az elbocsátott Tungsram-dolgozók újbóli elhelyezkedése érdekében Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére megrendezett állásbörzén.

Horváth-Balogh Attila

Tálosi Tamás gyárigazgató, dr. Józsa Zsanett, a Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatalának vezetője, Szmerk Anna, a gyár hr-vezetője és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az állásbörzén

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az állásbörzére a gyár területén kerül sor e napokban a Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatala szervezésében. Ezen a héten hétfőtől péntekig 30 munkáltató 700 üres álláshelyre várja potenciális munkavállalóit. Mivel vannak kisebb vállalkozások, amelyek nem jelentek meg a helyszínen, a hivatal foglalkoztatási osztálya ennél is több, 40-50 foglalkoztató álláshelyeit tudja kiajánlani a Tungsram saját állományából elbocsátott 700 dolgozó részére. Információink szerint egyébként jövő héten csütörtökön és pénteken ismét lesz állásbörze, igazodva a leépítés ütemezéséhez. A járási hivatal munkatársai ezen kívül ellátásokkal kapcsolatos információs napot is tartanak.

– Huszonnyolc éven át dolgoztam a Tungsram nagykanizsai üzemében operátorként – hallottuk a gelseszigeti Petek Mártától. – Nagyon nehéz időszak ez mindnyájunknak, de reménykedem abban, hogy sikerül elhelyezkednem valahol. Hétfőn már jártam itt, s ennek eredményeként pénteken megyek tesztet írni egy céghez, nagyon bizakodom.

A Siroma-Plast Kft. több posztra is keres munkavállalókat, így például vannak nyitott állások karbantartó, fröccsöntő operátor, minőségellenőr és műszakvezető helyettes munkakörökben.

– Jelenleg 20 fő körüli nyitott pozíciónk van – hallottuk Bedő Dánieltől, a cég termelésvezető-helyettesétől. – Kicsit szeretnénk átstrukturálni a szervezeti felépítést, a folyamatot tavaly kezdtük el, ennek és a megrendelésállomány növekedésének eredménye a mostani álláskínálatunk, amiből a legnagyobb létszámot a folyamatos munkarendben dolgozó operátori álláshelyek jelentik. Másfelől éppen zajlik egy bővítés nálunk, ha az lezárul, akkor akár még több dolgozót tudunk majd foglalkoztatni.

A helyszínen járt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, az állásbörze kezdeményezője is.

– Először is szeretném megköszönni a járási hivatal munkatársainak, hogy a börzét megszervezték, a foglalkoztatóknak, hogy eljöttek rá és a Tungsramnak, hogy helyet biztosít mindehhez – mondta elöljáróban Cseresnyés Péter. – Jelentős segítőkészséget és empatikus hozzáállást tapasztalunk a Tungsram részéről, amit külön kiemelek. Bízom abban, hogy az összefogásnak köszönhetően több állásbörzére már már nem lesz szükség és e napokban minden munkavállaló talál neki megfelelő munkalehetőséget és viszont, minden megjelent munkáltató talál az elképzeléseihez illeszkedő munkaerőt. Természetesen mindehhez szükséges az álláskeresők rugalmas, kompromisszumkész hozzáállása is. Összességében az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy mindkét oldalon kedvezően alakulnak a dolgok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában