Egyre népszerűbb a képzés

2022.06.29. 07:00

A zalaegerszegi kadétok megkapták a formaruhájukat

Növekvő népszerűségnek örvend a kadétképzés az egerszegi Ganz Ábrahám Technikumban, az új tanévben 26 újonc kezdi meg a tanulmányait a 9. osztályban.

Arany Gábor

A kadétosztály az új öltözetben Fotó: a szerző

Erről is szólt Németh Dezső, az intézmény igazgatóhelyettese annak kapcsán, hogy az első évet elvégzett kilencedik osztályos kadéttanulók minap megkapták 15 részből álló formaruhájukat, felszerelésüket, aminek köszönhetően immár egységes, katonás megjelenést mutatnak.

Az iskolában hagyománya van a rendészeti oktatásnak, erre is alapozva indult meg az ötéves kadétképzés tavaly szeptemberben 24 diákkal, köztük 7 lánnyal. Az ágazati szakképzésben a szerviz, illetve a honvéd ágazati ügyintéző szakirányt választhatják a diákok. Heti hat órában tanulnak honvédelmi alapismereti tárgyakat, katonai közelharcot, alaki ismereteket, és a honvédelmi szakmai tantárgyból kötelezően közép vagy választhatóan emelt szintű érettségi vizsgát tesznek majdan. 

A kadétok Varga Zoltán osztályfőnök irányítása mellett az elmúlt tanévben kilenc versenyen vettek részt. Emellett tematikus hétvégéket rendeztek, katonai létesítményeket kerestek fel, nyáron pedig katonai és túlélő táborokban mérethetik meg magukat. Szeptemberben a tanévet 26 újonc kadéttanulóval kezdik, őket a honvédség szervezésében háromnapos előkészítő tábor várja augusztus végén, árulta el Németh Dezső. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában