Múzeumpedagógiai foglalkozás

2022.06.11. 07:00

A villámgyors "kőrösisek" nyerték a kanizsai múzeum csontkeresési versenyét

A jégkorszaki emberek életét és az akkori állatokat bemutató új múzeumpedagógiai foglalkozásra várta a gyerekeket a nagykanizsai Thúry György Múzeum. Az óvodások és általános iskolások többek között csontkeresési versenyben is bizonyíthattak, ennek eredményeit pénteken hirdették ki.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A program ötletgazdája, Szmodics-Tugya Beáta történész-muzeológus, archeozoológus elmondta: a foglalkozás márciusban indult, melyben főleg a jégkorszakot járták körül 20 csoport részvételével, akik között óvodás közösségek éppúgy szerepeltek, mint iskolások. Beszéltek a növényvilágról, az akkor élt ragadozó állatokról, a vadászó emberek életmódjáról, az akkori lakóhelyeikről.

– Az előadás után a gyerekek testközelből ismerkedhettek meg a múzeum gyűjteményébe tartozó, zömmel jégkorszaki emlősök maradványaival, azok közül néhányat megérinthettek, ami szintén óriási élményt jelentett számukra – folytatta. – A Fő utcai intézmény udvarán játékra invitáltuk őket, vagyis az elrejtett régészeti csontokat időre kellett összegyűjteniük. Mind közül a leggyorsabb társaságnak a Kőrösi-iskola 4/b osztálya bizonyult Tímár Lilla osztályfőnök vezetésével. A 22 fős közösség jól összedolgozva 38,95 másodperc alatt találta meg a 25 darab „kincset”.

Az első helyezetteknek Száraz Csilla az intézmény igazgatója adta át, aki felhívta figyelmet arra, hogy ehhez hasonló élménypedagógiai foglalkozások folytatódnak. Sőt a múzeum nyáron sem zár be, tárt karokkal vár minden korosztályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában