Izsák-díjjal ismerték el

2022.06.28. 11:00

A tehetséggondozó pedagógust díjazták Nagykanizsán

A zalaegerszegi Ady-iskola Izsák Imre Alapítványa jóvoltából Izsák-díjat vehetett át tegnap munkahelyén, a Batthyány-gimnáziumban Alexa Péter földrajz–történelem szakos tanár. Az eredményes tehetséggondozó munkáját és tanári sokszínűségét ismerték el.

Benedek Bálint

20220627, Nagykanizsa, A zalaegerszegi Ady-iskola Izsák Imre Alapítványa a nagykanizsai Batthyány-gimnáziumban adta át az Izsák-díjat. Balról: Dúcz Mihály az Ady-iskola pedagógusa, az alapítvány képviselője, Nemes Erika, az Ady-iskola Izsák Imre Alapítvány kuratóriumának elnöke, Alexa Péter, a nagykanizsai Batthyány-gimnázium tanára, tehetséggondozója és Dénes Sándor, a nagykanizsai Batthyány-gimnázium igazgatója. Fotó: Szakony Attila SzA_Zalai Hirlap_ZH_

A bensőséges ünnepséget az igazgatói irodában tartották, ahol Nemes Erika, az Ady-iskola Izsák Imre Alapítványa kuratóriumának elnöke hosszasan méltatta a díjazottat. Elmondta: Alexa Péter 1995 szeptemberétől középiskolai földrajz–történelem szakos tanárként dolgozik, 1999 óta a Batthyány-gimnáziumban.

Tanári tevékenységének fontos részét képezi a tehetséggondozó, versenyfelkészítő munka: tanítványai földrajzból és történelemből számos országos egyéni és csapatversenyen értek el kimagasló eredményeket. Diákjaival több pályázatban vett részt helytörténeti, helyi természeti értékeket feltáró projektmunkákkal. Feleségével közösen három éve megalkottak egy tanulási segédletet, a 360 kártyából álló földrajz tanulókártya-csomagot.

– Általában kétévente, váltásban rendezünk természettudományos és történelmi konferenciát – folytatta Nemes Erika. – A rendezvényre tanáraik ajánlása alapján jelentkezhetnek a diákok, akik több helyen tarthatnak előadásokat. Amennyiben a részt vevő szakemberek lehetőséget látnak az előadásokban, a konferenciák anyagát az alapítvány kiadja. Alexa Péter több tevékenysége mellett immár tíz éve pályázatunk koordinátori, a jelentkező diákokat mentoráló munkakörét is elfogadta. Nagyon érdekes, sőt újszerű anyagokkal, tehetséges diákokkal ismertetett meg bennünket. Diákjainak kutatásai, az eredmények alapján készített írásaik révén bekerültek kiadványainkba.

Nemes Erika hozzátette: többször látták az előadásra készülő tanulóit, az újszerű módszereikkel, a diák hallgatóságot megszólító, Nagykanizsát adott szempontok alapján bemutató virtuális történelmi séta kapcsán. Sugárzott róluk az elvégzett munka öröme.

– Szerencsésnek tartom magam, hogy ebben a gimnáziumban taníthatok, az iskola minden lehetőséget megad a munkám elvégzéséhez – fogalmazott Alexa Péter. – A diákjaimnak köszönhetem a legtöbbet, hiszen nélkülük, az ő munkájuk nélkül nem kaptam volna elismeréseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában