Rendezvény

2022.06.07. 07:00

A pálinkakészítés folyamatáról rendeztek workshopot Tótszentmártonon

A pálinkakészítés folyamatáról rendezett workshopot hétfőn a Kálmán-hegyen a Mura és Vidéke Nonprofit Kft.

Horváth Balogh Attila

A házigazda Vlasics Lajos, Gazdag Attila, Tóth István és Stricz Zoltán Fotó: Horváth-Balogh Attila

A szakmai eseményre – melyen horvát gazdák is részt vettek – a Vlasics Családi Pincészetben került sor. Mint azt Stricz Zoltán, a Mura és Vidéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdonosa elmondta: egy határon átnyúló, horvát–magyar pályázati program keretében hat eseményt szerveznek, a sor tavaly ősszel Márton-nappal indult, a pálinkaworkshop a második volt a sorban, melyet még négy követ. 

– A mai workshopot egyfajta műhelymunkának szántuk, a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület képviseletében Gazdag Attila és Tóth István tartottak előadást a pálinkakészítés folyamatáról, hangsúlyosan az első szakaszra koncentrálva – mondta Stricz Zoltán. – Szó volt a minőségi cefrekészítésről, a résztvevők főzéstechnikai tanácsokat kaphattak a kisüstivel, illetve egymenetes berendezéssel történő főzéshez. A nap – természetesen – kóstolóval és a benevezett pálinkák közös bírálatával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában