Tehetség a négyzeten

2022.06.11. 10:00

A Dél-Dunántúlon kirándultak az MCC középiskolásai

A zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium középiskolás programjának két tanulója, Tóth Diána Zóra és Czupók Fruzsina írt lapunknak beszámolót az MCC által szervezett dél-dunántúli kirándulásról. Alább ezt olvashatják.

ZH

A túra résztvevői számos élménnyel gazdagodtak Fotó: MCC

Az MCC középiskolás programja keretében jutottunk el egy háromnapos túrára, melynek keretében megismerhettük Pécs különlegességeit, a siklósi vár történetét, ellátogathattunk az Ős-Dráva Látogatóközpontba Szaporcára és megtekinthettük Kóróson a fakazettás templomot, majd Palkonyán a Szent Bertalan-kápolnát. A tanulmányi és ismeretterjesztő programokon kívül sok más szórakoztató élményben is részünk volt. Ilyen volt a siklósi várban a kalácssütés, Pécsen a lézerharc, amely során ügyességünket és taktikai készségeinket bevetve jobban megismertük egymást, a Siklósi Thermál Spában való élményfürdőzés vagy a Villányi Bormúzeum meglátogatása, ahol megismerkedhettünk a szőlészet, borászat történetével és a magyar gazdaságban betöltött szerepével. Az MCC programjain nem csak ismeretanyagot szerzünk, az alapítvány igyekszik összekapcsolni a tudományágakat, előadói számunkra érthető, viszonylag szórakoztató formában ismertetik meg velünk a látványosságokat és általában a világ dolgait. Ezáltal sokkal emlékezetesebb egy-egy foglalkozás, kirándulás. Sokféle témával tágítják látókörünket és igyekeznek minél többfajta programot szervezni nekünk, hogy egyebek mellett a pályaorientáció során jobban meg tudjuk választani, mi érdekel minket. Ebben is segített ez a túra: a siklósi várban Magyarország történelmének olyan érdekes részét hallhattuk, amit az iskolában nem tanultunk, az Ős-Dráva Látogatóközpontban az ottani élővilággal ismerkedhettünk meg, emellett saját szemünkkel győződhettünk meg a környezetvédelem fontosságáról. Palkonyán és Szaporcán pedig a magyar nyelv eredetét ismerhettük meg, és a nyelvészet sajátosságait mutatták be nekünk a néprajzkutatók. 

Mindezek mellett remek csapatépítő is volt a középiskolás programban résztvevők számára a túra, mert ezt a közösséget nemcsak az esze, hanem a szíve is összetartja. Remekül együtt tudtunk működni a pécsi lézerharcozás közben, pedig volt, akivel aznap reggel találkoztunk először. S mindkét este csapatépítő programokat is szerveztek nekünk. 

Az MCC-ben amellett, hogy szórakozva tanulunk és érdekes programokon veszünk részt, igazi közösséget is alkotunk. Itt mindig önmagunk lehetünk, hiszen ez a csapat együtt is gondolkodik, és mindig pozitívan fogadja a változásokat. A fentieket az MCC-sek kedvenc idézete is alátámasztja: ,,Négyzetre emeljük a tehetséget!” 

A zalaegerszegi MCC számos érdekes programot kínál a lakosságnak, és várja újabb diákok csatlakozását is: legközelebbi nyílt napjuk június 20-án 13 és 16 óra között lesz a Tudomány és Technika Házában: a negyedikeseket természettudományos kísérletek várják, a középiskolásokat pedig tájékoztató beszélgetés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában