Kovács Károly Városépítő Program

2022.05.26. 07:00

Új parkolók épülnek a zalaegerszegi Tomori utcában

Újabb állomásához érkezett a Kovács Károly Városépítő Program. A Tomori Pál utcában több mint 88 millió forint értékű közmű-rekonstrukciót követően 35 új parkoló épül, és teljes egészében megújul az utca, hangzott el a tegnap tartott sajtóbejáráson.

Jóna István

Balaicz Zoltán és Galbavy Zoltán adott tájékoztatást

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Tomori Pál utcában és a Szent László utcában az ivóvíz- és szennyvízhálózat-rekonstrukciót követően az E.ON végrehajtja a gázhálózat cseréjét, majd a csapadékvizet elvezető hálózat rekonstrukciója után 289 méter hosszban burkolatfelújítás is megvalósul, tájékoztatott Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője. 

– A megyei kórházzal, habár nem vagyunk fenntartói, mégis szoros együttműködés alakult ki az elmúlt években. A térségben dolgozók és élők már korábban jelezték, hogy kevés a parkolóhely, nem megoldott a parkolás – mondta Balaicz Zoltán polgármester. Hozzátette: az intézmény körül, a fejlesztéseknek köszönhetően, a mostani beruházással együtt 150 új parkolóhely létesült. A helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Tomori utca burkolatfelújítással érintett szakaszán, illetve a Szent László utca keleti oldalán és a parkolóépítéssel nem érintett nyugati oldalon a járdaburkolat is megújul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában