Összefoglaló

2022.05.15. 20:00

Születésnapot ünnepelt a megyeszékhely, kisiklott egy vonat Zalában - ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Összeszedtük a hét legfontosabb történéseit!

zaol.hu

Forrás: Fehér Márk/zaol.hu

Boldog születésnapot Zalaegerszeg!

„Az elmúlt 775 év makacs és kitartó elszántságra tanította a zalaegerszegieket, amelynek segítségével a mai napig bármikor, bármilyen nehéz helyzetben képesek összefogni, összeszedni magukat, és felemelkedni a földről. Ezen örökségünk azt üzeni: érdemes odafigyelni, megőrizni és becsben tartani azt, ami a gyökereinket jelenti, hiszen ez az a megtartó szál, amely múltat, jelent és jövőt összeköt. Ez az, amihez viszonyítani tudunk, és amiért nap mint nap képesek vagyunk újrakezdeni.”

Balaicz Zoltán polgármester ünnepi gondolatai ezek, melyeket Zalaegerszeg születésnapja ihletett melyet május 13-án tartunk annak emlékére, hogy 137 éve, 1885-ben e napon vált rendezett tanácsú várossá a település. S kerek évforduló is jutott 2022-re: 775 esztendő telt el az első, 1247-es írásos említés óta. A cikk folytatása itt érhető el!

Megnyitotta kapuit a felújított Göcseji Múzeum

A Göcseji Múzeum 1890-ben, eklektikus stílusban emelt műemlék épülete a felújítás után a belváros egyik ékköve lett
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Zalaegerszeg születésnapján nyitotta meg kapuit a város múltjának őrzője, a felújított Göcseji Múzeum, amelynek rekonstrukciója, valamint kiállítótereinek fejlesztése közel 2 milliárd forintból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint a Modern városok program révén valósult meg. Részletek itt.

Kisiklott egy vonat a Zalaszentmihály-Pacsa állomásnál

A Mávinform tájékoztatása szerint péntek reggel a Zalaszentmihály-Pacsa állomásnál egy tehervonat három kocsija kisiklott. További részletek itt.

Közel 1,8 millió kilométert vezetett balesetmentesen Varga István

Varga István az elismeréssel
Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Varga István, a Volánbusz Zrt. autóbusz-gépkocsivezetője a minap elismerést vehetett át azért, mert 1 750 000 kilométert vezetett bale­setmentesen a cég kötelékében. A tótszerdahelyi gépkocsivezető több mint harminc éve a tömegközlekedési vállalat hűséges dolgozója, aki szerint a bale­setmentes közlekedéshez az egyéni adottságok mellett szerencse, pontosabban a Jóisten gondviselése is kell. No meg kitartás. Cikkünk itt olvasható!

Lebontották a nagykanizsai Sétakert esőbeállóját, mert veszélyesnek minősítették

A földdel tették egyenlővé csütörtökön a Sétakertben található pavilont. Az esőbeállóként funkcionáló vasszerkezetű építmény állaga az utóbbi években leromlott, ezért a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. szakvállalkozóval lebontatta. A cikk folytatása itt olvasható!

Hivatalosan is átadták a Petőfi utca és a 7-es elkerülő körforgalmát Nagykanizsán

Bár a forgalomban részt vevők már hónapok óta használják és érzékelik áldásos szerepét, hivatalosan tegnap adták át a Petőfi utca és a 7-es elkerülő út csomópontjában épült körforgalmat. Részletek itt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában