Szépkorúak ünnepe

2022.05.26. 13:00

Szeretettel fordulnak az idős lakosság felé Nagyradán

Kétévnyi kihagyást követően rendezte meg újra a helyi szépkorúak ünnepét a dél-zalai község önkormányzata. A vasárnapi programon ünnepi műsorral fogadták a nyugdíjas korú lakókat.

Gyuricza Ferenc

Tulok Ferenc (balról), Takács János István, Horváth Ernőné és Anda Zoltán az ajándékok átadását követően

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A község kultúrotthonában az ünnepi szentmisét követően megtartott rendezvényen elsőként Tulok Ferenc alpolgármester mondott köszöntőt, többek közt utalva arra, hogy a megelőző két évben a koronavírus-járvány miatt kellett lemondaniuk a találkozásról, majd azt kívánta a jelenlévőknek, hogy a helyi szereplők – az óvodás korú gyermekek és a felnőtt tánccsoport – műsora után tartalmas beszélgetésekkel töltsék az időt. 

Anda Zoltán alpolgármester ugyancsak szólt a meghívottakhoz. Személyes példáját említve, illetve egy megható történetet elmesélve utalt arra, hogy idővel jelentősen megváltoznak a prioritások az ember életében. Míg korábbi hasonló alkalmakkor azt köszönte meg a szépkorúaknak, hogy milyen sokat tettek családjuk és a helyi közösség boldogulása érdekében, idén egy már másik dimenzióját vetítette elő az időskornak, a szeretetteli élet fontosságát hangsúlyozta. 

– A szeretetnek óriási ereje van, ragaszkodást hoz, általa könnyebb elviselni a nehézségeket. Aki szeretetet tud adni, az maga is több szeretetben részesül, s boldogabban éli életét. A szeretet arra is képes, hogy elviselhetővé tegye a fájdalmat – fogalmazta meg Anda Zoltán. 

Az ünnepi beszédeket követően a település önkormányzati vezetői a község legidősebb férfi és női lakosát – a 92 esztendős Horváth Ernőnét, Ilus nénit és a 85 éves Takács János Istvánt – külön köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában