Megtisztították a környéket

2022.05.16. 17:30

Szemetet szedtek a civilek Bázakerettyén

A május elején lezajlott országos akciótól függetlenül szervezte meg saját környezetszépítő programját Bázakerettye. A szombati közösségi szemétgyűjtésben helyi civil szervezetek tagjai vettek részt.

Gyuricza Ferenc

Salamon Gábor, Kele Attiláné, Aradi-Kósa Rózsa és Lukácsi István Fotó: Gyuricza Ferenc

A programot a Bázakerettye Jövőjéért Közhasznú Alapítvány szervezte, de a Zalai Dombság Turisztikai Egyesület és az Olajipari Nyugdíjas Klub Egyesület is csatlakozott – tudtuk meg Salamon Gábor önkormányzati képviselőtől, aki hozzátette: nagyon sok az önkormányzati zöldterület, a ligetes, erdősült rész a településen, így bőven akadt tennivalójuk.

– Az akcióban részt vevők több csoportra osztva járták be az említett helyszínek mellett a főbb közlekedési útvonalak, buszmegállók, frekventáltabb helyek környékét, hogy kitakarítsák azokat – mondta Salamon Gábor. – Nagyon sok a PET-palack, a sörös- és energiaital-doboz, de a háztartási hulladék is. Utóbbit valószínűleg a helyben élők szórták el, ez igen elszomorító a számunkra. Kérünk mindenkit, figyeljen oda jobban a saját lakókörnyezetére!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában