Avatás

2022.05.30. 12:45

Stációk a lakhegyi kápolnában

Csütörtökön délután dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök szentelte fel a XVIII. századból származó lakhegyi hegyi kápolnát díszítő új stációt, amely Kovács Erzsébet ötvösművész tűzzománc alkotása. Az avatás időpontja a hagyományos hegyi búcsúnaphoz igazodott.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Székely János püspök a gyerekek körében, balra Újvári Katalin, Rákosa József és Kovács Erzsébet Fotó: Lakhegyi Önkormányzat

A krisztusi keresztutat 14 képben megidéző stáció adakozásból készülhetett el, az adományozó a Budapesten élő Rákosa József, a falu szülötte, aki nem szakadt el a zalai községtől, kötődik az itteni eseményekhez, emberekhez. Az új stáció táblaképeinek sorát múlt csütörtökön bensőséges  ünnepség keretében adták át. A folyamatról Újvári Katalin, Lakhegy polgármestere számolt be az egybegyűltek előtt, Kovács Erzsébet képzőművész is felidézte az alkotás folyamatát. A ceremónia hangulatához a lakhegyi óvodások és iskolások verses-énekes műsora is hozzájárult. A kápolna bejáratához előtető is készült, ami jó szolgálatot tesz eső idején, ha nem fér be mindenki az épületbe. A lakhegyiek a kápolna állagmegóvásáról folyamatosan gondoskodnak, mondta lapunknak Újvári Katalin polgármester, a közeljövőben a szigetelést szeretnék megerősíteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában