A bibliai üzenet tolmácsolásával

2022.05.16. 13:00

Sokan lapozgatják a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány kiadványait

Céljuk, hogy Isten igéjét, élő üzenetét a lehető legtöbb emberhez eljuttassák, fogalmazott lapunknak Nemes Nándor, a Mai Igét is kiadó Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány alelnöke nemrégiben Hévízen. 

Péter B. Árpád

A kiadványok közel hozzák mindazt, amit Isten mond nekünk. Nemes Nándor és Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor a hévízi protestáns templom előtt Fotó: Péter Árpád

A civil szervezet azért létezik, mert ahogy a Mai Igét elkezdték terjeszteni 2005-től, látták annak lehetőségét, hogy Isten igéje ily módon nagyon sokakhoz eljuthat. Ma már több mint 30 kiadványt gondoznak, s az elektronikus médiatérben is szeretnének minél értékesebb, érthetőbb, bibliai alapú, keresztyén tartalmakat megjeleníteni – szögezte le Nemes Nándor.  

– Az egyik legnehezebb dolog megérteni: mit is akar a Biblia mondani nekünk, Isten hogyan gondolja a mi életünket, s miként tudjuk „aprópénzre váltani” a Könyvek Könyvébe foglalt üzeneteket – folytatta az alelnök. – Ez sokaknak nagy kérdés, nem értik, nem tudják, hogyan kell hozzáállni, értelmezni mindezt. Sok a félreértés ezzel kapcsolatban, s ezek a kiadványok pont azt szolgálják, hogy az emberekhez, a mindennapjaikhoz, a felmerülő problémáikhoz közel jöjjön mindaz, amit Isten mond nekünk. 

A család, a munkahely, a napi stressz, a média, a hírek, a bennünket körülvevő események kapcsán kap az olvasó iránymutatást arról: Isten hogyan szeretné, hogy viszonyuljunk a Biblia tanításaihoz, amivel megáldhat bennünket, s velünk lehet az élet minden területén, tette hozzá Nemes Nándor, hangsúlyozva: mindezzel „a mi oldalunkon állva, értünk s általunk tud cselekedni az Úr”. 

A baptista lelkipásztor kiemelte: azért tudott növekedni az alapítvány, mert minél többet terjesztettek a kiadványaikból, annál nagyobb volt az igény azokra. Egyre több visszajelzés, sőt: támogatás érkezett, amire nem is számítottak az első időszakban. 

Mindezek pedig arra ösztönözik az alapítvány munkatársait, hogy folytassák a munkát, s igyekezzenek minél több embert elérni. 

– A hab a tortán, hogy azt látjuk: olyan helyekre is eljut ilyen módon Isten szava, ahová mi nem feltétlenül – emelte ki Nemes Nándor. – Például börtönökbe, kórházi ágyakhoz, szociális és idősotthonokba, vagy éppen cigánytelepekre, ahol az Úr mindenképpen szólni akar az emberekhez. 
A Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány kiadványai a hévízi protestáns templomnál is megtalálhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában