Kerékpáros körverseny

2022.05.05. 10:41

Rózsaszínbe öltözik Zala megye – Giro szurkolói fotókat várunk

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A világ egyik legrangosabb országúti kerékpárversenye, a Giro d'Italia, melynek a harmadik, utolsó magyarországi szakasza május 8-án vasárnap Kaposvár irányából 14 óra körül éri el Zala megyét.

Ilyenkor a nemzetközi mezőny tiszteletére a verseny színébe, vagyis rózsaszínbe öltöznek az út menti közintézmények, családi házak, de még a kertkapukat is kidíszítik. A szurkolók ugyancsak igyekeznek a lehető legextrémebb jelmezt, vagy épp kiegészítőt viselni, hogy minél nagyobb feltűnést keltsenek, mellyel akár a televíziós közvetítésekbe is bekerülhetnek. Mint ismert az olaszok kerékpáros viadala kétszáz ország, több mint 800 millió nézőjéhez jut el. A 21 szakasz által bejárt régiók, városok turisztikai látványosságai is óriási nyilvánosságot kapnak a napi ötórás élő közvetítés és a beharangozó, illetve összefoglaló műsorok alatt.

Olvasóinktól ez idő alatt a [email protected] címre folyamatosan várjuk a legőrültebb jelmezbe bújt szurkolókról, illetve a feldíszített portákról szóló fényképeket és videókat, melyeket a zaol.hu oldalunkon is bemutatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában