Parlamenti munka

2022.05.20. 07:00

Miniszterjelölti meghallgatás: A családok védelme prioritás marad

Miniszterjelöltek meghallgatásával folytatódott csütörtökön is a parlamenti munka.

ZH

Varga Juditnak gratulál Vigh László a Parlamentben

Forrás: ZH

Gulyás Gergely (Miniszterelnökség), Semjén Zsolt (miniszterelnök- helyettes, nemzetpolitika, nemzetiségpolitika, egyházpolitika és egyház-diplomácia), valamint Varga Judit (igazságügyi tárca) számolt be terveiről, programjáról. Az új ciklusban is az igazságügyi bizottság tagja Vigh László zalai képviselő, aki lapunknak Varga Judit expozéjával kapcsolatban felidézte: a választáson több mint 3 millió ember egy irányba szavazott, s ezzel kijelölte az utat a kormány számára.

A rendszerváltás óta a legtöbben nyilvánítottak véleményt népszavazáson, mégpedig a gyermekeink védelme érdekében. Mindez politikai felelősség is a keresztény, konzervatív kormány számára, amely folytatja a családokat védő politikáját, küzdelmét. 

Varga Judit igazságügyi­mi­niszter-jelölt arról is szólt, hogy újabb portfólióval bővül a tárcája, hiszen a fogyasztóvédelem, valamint másik fontos területként az áldozatsegítés is hozzá tartozik a jövőben. A megyei jogú városokban újabb áldozatsegítő központokat hoznak létre – jelezte a meghallgatással kapcsolatban Vigh László. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában