Széleslevelű hársat ültettek

2022.05.18. 16:00

Méhészekre hallgattak a fák kiválasztásánál Vaspörön

Terebélyesre növő, árnyat adó és illatos virágzatú fákat telepít az Országfásítás program keretében közterületeire a falu önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Fülöp Imre Loránd, Kovács Ferenc és Horváth János ültet egy fát a velencei településrészen.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Hétfő délután például nyolc darab széleslevelű hársat ültettek el a helyiek a velencei településrész kultúrháza mögötti területre. Megtudtuk: a programnak ez csupán az első üteme volt, még a hét folyamán nyolc darab amerikai hárs kerül ki a Széchenyi utca kereszteződésébe, ugyancsak közösségi összefogással. Fülöp Imre Loránd polgármester elmondása szerint az államilag finanszírozott környezetszépítő akció ezzel válik teljessé a zalai településen. 

– Az Országfásítás programban azért csak tizenhat hársfát igényeltünk, mert viszonylag kevés az olyan közterületünk, ahol ilyen nagyra növő fákat el tudunk ültetni – magyarázta Fülöp Imre Loránd. – A növények kiválasztásánál a helyben tevékenykedő méhészek, Könye Rajmund, Katavics Norbert és Kalamár Szabolcs véleményét is kikértük, hiszen nemcsak az volt a fő szándékunk, hogy árnyékot adjanak a fák, hanem a méhészek munkáját is szerettük volna elősegíteni. Ők pedig egyöntetűen az illatos virágú, s ezért a méhek által különösen kedvelt hárs mellett tették le a voksukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában