Felhívták a figyelmet a természeti értékekre

2022.05.18. 11:00

Madarak és fák napját tartottak a zalaegerszegi Ady-iskolában (videó)

Sokéves hagyomány az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában a madarak és fák napjának közös ünneplése: e módon hívják fel a tanulók figyelmét a természet szeretetére, a környezetvédelem fontosságára.

Arany Horváth Zsuzsa

Az alsó tagozatos néptáncosok műsora az aulában

Fotó: Katona Tibor

Tegnap az iskola aulájában a diákok műsora idézte a körülvevő természetet, a kitüntetett napról pedig Kovács Józsefné tanárnő beszélt. Felidézte Chernel István ornitológus Hermann Ottó természetkutató gondolatait, és szólt arról is, hogy az év fája idén a nagylevelű hárs, az év madara pedig a zöld küllő. 

A város nevében Gecse Péter alpolgármester köszönte meg az iskolának, hogy gondot fordítanak a természet értékeinek védelmére, s javasolta, minél többet kiránduljanak szűkebb és tágabb hazájukban. A műsorban a 2. c osztály, a hetedikes Csiszár Alíz, a Cseperedők csoport, a Csivitelők trió, Németh Márk és Krecsár Bianka lépett fel.

Galéria:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában