Már jó helyen vannak

2022.05.09. 14:00

Láncon, sötét, szűk ketrecben tartották az állatokat, két kutya most Nagykanizsán gyógyul

Két alultáplált, sérült staffordshire terriert fogadott be az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület a Bács-Kisun megyei Bugacon felszámolt telepről. A Szurkolók az Állatokért Alapítvány kezdeményezésére az állatok már jó helyen vannak.

Benedek Bálint

Skanecz Tamás és Bedő Dóra dolgozó a befogadott, szeretetre éhes kutyákkal

Forrás: ZH

A fővárosi szervezet az állatkínzás megfékezésére alakult, s több az internetes közösségi oldalakon több ezer követővel rendelkeznek. Ezért lakossági bejelentést követően jutottak el Bugacra, ahol mint bejegyzésükben írták: 67 kutya és két ló menekülhetett meg a lánc, a szűk és sötét ketrec, a kínzás és éhezés fogságából. A gazdájuk egy holland férfi volt, aki a körülményeket látva nem foglalkozott az ebekkel, ezért az állatokat elkobozták.

- Nyilvánvalóan egyetlen menhely képtelen befogadni egyszerre ennyi állatot, s ekkor kezdődött az országos összefogás, melynek keretében ma már az összes sérült négylábú biztonságban lehet - mondta Skanecz Tamás, a kanizsai menhely telephelyvezetője. - A jelenlegi kapacitásunk mindössze két kutya elhelyezését tette lehetővé. A staffordshire terrier jellegű szuka kutyák 3-5 év közöttiek lehetnek, s a rossz tartás nyomait a testükön viselik, ám a vélhetően átélt borzalmak ellenére nagyon barátságosak, bújósak, vágynak az ember közelségére, szeretetére.

A megsérült láb, mely soha nem lesz a régi
Forrás: ZH

Hozzátette: mindegyik sovány, férges, bolhás és oltásaik sincsenek. Sőt az egyik eb lábán deformitást is tapasztaltak, valószínűleg korábban valamilyen trauma során eltörhetett, kezeletlenül pedig rosszul rögzült, bár használni képes. A másik eb hátsó részén szintén kezeletlen felfekvés nyomai láthatók, mely akkor alakul ki, ha tartósan kemény talajon fekszik. Ezen felül a fogazatuk is a rossz tartást feltételez.

- Az elsődleges orvosi vizsgálatuk megtörtént, kapnak chipet, oltásokat, a későbbiekben az ivartalanítás is megtörténik - folytatta. - Természeten az lenne a cél, hogy megtaláljuk a megfelelő örökbefogadó gazdáikat, akik sokat foglalkoznak velük és megtanítják az ebeket a viselkedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában