Fafaragók és társaik

2022.05.21. 07:13

Konferencia és kiállítás a faművesség jövőjéről Zalaegerszegen

Péntek este nyitották meg a Keresztury VMK Gönczi Galériájában a 7. Zalaegerszegi Országos Fafaragó Pályázat kiállítását, mely kapcsolódik a városban zajló háromnapos országos fafaragó-­konferenciához.

Arany Horváth Zsuzsa

A pályázat célja volt, hogy a fa és még egy természetes anyag együtt alkalmazását szorgal­mazza a tárgyakon, amelyek megfelelnek a 21. századi hasz­nálati igényeknek. 
A Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Hagyományok Háza szervezésében megvalósuló konferenciát kísérő kiállítást Széll János etnográfus és dr. Vadvári Tibor alpolgármester nyitotta meg, majd három innovációs díjat adtak át a fafaragóknak és társalkotóiknak. A szakmai zsűri döntése értelmében Balogh Mihály és Nagy József (szőttes és fa), Takáts Árpád és Takáts Zoltán (fa és fém), valamint Skáfár József és Dulics Margit (fa és szálasanyag) vehette át az elismeréseket a városi önkormányzat, a kereskedelmi és iparkamara, valamint a faipari cégek támogatása jóvoltából. 
A konferencia ma délelőtt 9 órától folytatódik a Keresz­t­ury VMK-ban. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában