Tizedszer rendezték meg

2022.05.18. 10:00

Keszthelyről indult a Tekerj a sereggel! elnevezésű honvédségi program

Tizedszer rendezték meg a Balaton körüli kerékpárostúrát szombaton a Tekerj a sereggel! elnevezésű honvédségi programhoz csatlakozó katonákkal és civilekkel. A túra Keszthelyről indult, a csatlakozók bármekkora távot vállalhattak.

ZH

Célba értek a nyugdíjasklub tagjai Fotó: Bajzik Lajosné

Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára – aki maga is a kerekezők között állt rajthoz – az indulás előtt újságírónknak elmondta: a tíz évvel ezelőtti első túrának az volt az egyik célja, hogy a honvédség aktív vagy nyugállományú katonáinak és családtagjaiknak kétnapos kikapcsolódási, közösségépítő lehetőséget kínáljanak. Másrészt a túra a kezdetektől a civilekkel való kapcsolatépítést is szolgálja. Csatlakoztak a programhoz a keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub tagjai is. 
– A szívem van tele örömmel, szeretettel mindazon lányok, asszonyok iránt, akik a klub hírét-nevét öregbítik. A kerékpártúrán a hölgyek derekasan megküzdve útviszonyokkal, meleggel, némi emberi figyelmetlenséggel közel 70 kilométert teljesítettek – számolt be lapunknak Bajzik Lajosné klubtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában